Mainos

EOE Eyewear toi Bril­le­tin va­li­koi­miin kier­rä­tet­tä­vät lasit

Rovaniemen Brilletin valikoimista löytyy ruotsalaisen EOE Eyewearin silmä- ja aurinkolaseja, jotka ovat peräisin arktisesta luonnosta. Ekologisten arvojen ja arktisen alkuperän lisäksi lasien väritys on myös linjassa pohjoismaisen ihonvärin kanssa.

”Yhteistyö Brilletin kanssa on alkanut todella hyvin ja odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, toteavat ruotsalaisen EOE Eyewear -yrityksen perustajat Erik ja Emilia Lindmark.
”Yhteistyö Brilletin kanssa on alkanut todella hyvin ja odotamme innolla, mitä tulevaisuus tuo tullessaan”, toteavat ruotsalaisen EOE Eyewear -yrityksen perustajat Erik ja Emilia Lindmark.

Jos Rovaniemen Brillet olisi härkä, olisi sillä yksi punainen vaate ylitse muiden: ”halpa tusinatavara”, jonka laadusta ei voi mennä takuuseen. Yrittäjät Pasi ja Taina Hiukka pitävät huolen siitä, että valikoimista löytyy vain kaikkein korkealaatuisimpia tuotteita.

– Olemme koko ajan tuntosarvet pystyssä ja etsimme mallistoja, jotka sopivat sekä lappilaisille kasvoille että meidän arvoillemme. Meille on tärkeää päästä myös läheiseen yhteistyöhön valmistajien kanssa, sillä siten pystymme varmistamaan tuotteiden korkean laadun, Pasi Hiukka selvittää.

Yksi viimeisimmistä yhteistyösopimuksista on solmittu ruotsalaisen, huiman nousukiitoon viime vuosien aikana ponnistaneen silmälasinvalmistaja EOE Eyewearin kanssa. Brilletin yrittäjät kiinnostuivat mallistosta kolmesta syystä:

– Sen lisäksi, että niin yrityksen silmälasikehys- kuin aurinkolasimallitkin ovat hyvännäköisiä, ne ovat myös ekologisesti valmistettuja ja kotoisin pohjoisesta, Pasi Hiukka perustelee.

Arktisten lasien lumossa

EOE:n tarina alkaa eräästä kuulaasta kevätpäivästä vuonna 2010. Ruotsalaispariskunta, Erik ja Emilia Lindmark oli moottorikelkkailemassa Ammarnäsin kylässä Ruotsin Lapissa. Raikkaassa talvi-ilmassa, lumen verhoaman maiseman lumossa syntyi kuningasidea:

– Aloimme ideoida silmälaseja, joissa pohjoismaisen designin yksinkertaisuus ja eleganssi yhdistyisivät pohjoisen luonnon kauneuteen. Niin lasien nimissä kuin väreissä täytyisi näkyä Lapin vaikutus, ja materiaalien täytyisi olla peräisin pohjoisen luonnosta, Erik maalailee.

Unelma muuttui sanoiksi ja sanat teoiksi. Ruotsin Lapin hekumassa syntynyttä ideaa vastaavat silmälasit ovat nyt kovaa kyytiä valloittamassa maailmaa. Eikä ihme: lasit erottuvat edukseen paitsi silmälasimarkkinoilla, myös käyttäjien kasvoilla katukuvassa.

– Olemme kehittäneet vakaan ja varman tuotteen, jonka värimaailma sopii pohjoismaisiin, eri vuoden aikojen mukaan vaihtuviin ihonsävyihin ja joka on myös ympäristövastuullinen, Erik kuvaa.

Vastuullisuus näkyy konkreettisina tekoina: yritys on poistanut laseistaan kaikki ”huonot elementit”, kuten ympäristölle potentiaalisesti haitalliset muoviosat, joita monista tavanomaisista laseista Erikin mukaan vielä löytyy. Sen sijaan kaikki EOE Eyewearin lasit ovat kierrätettäviä.

– EOE Eyewearin kehyksissä käytettävä teräs on peräisin Sandvikin terästehtaan tuotannossa syntyneestä ylijäämästä. Muovimateriaalit ovat vanhoista selluloosa-asetaattikehyksistä sulatettua ja uudelleen muotoiltua asetaattia, Hiukka tähdentää.

Brilletin yrittäjä Pasi Hiukka kiteyttää EOE Eyewearin silmälasikehys- ja aurinkolasimallien vahvuudet kolmeen pääkohtaan: ne ovat paitsi hyvännäköisiä, myös ekologisesti valmistettuja ja kotoisin pohjoisesta.
Brilletin yrittäjä Pasi Hiukka kiteyttää EOE Eyewearin silmälasikehys- ja aurinkolasimallien vahvuudet kolmeen pääkohtaan: ne ovat paitsi hyvännäköisiä, myös ekologisesti valmistettuja ja kotoisin pohjoisesta.

Yhteinen raja ja rakkaus

Yhdeksässä vuodessa EOE Eyewearin lasit ovat nyt harpanneet yli 10 maan markkinoille ja yritys on saanut kelkkaansa jo yli 800 jälleenmyyjää. Brillet on niitä yksi – ja Suomen Lapissa ainoa laatuaan. Hiukat ja Lindmarkit uskovat vahvasti lasien potentiaaliin molemmin puolin rajaa.

– Suomea ja Ruotsia yhdistää sekä samanlainen tyylitaju että halu tukea vastuullista yritystoimintaa. Jaettu rakkaus villiä luontoa ja ympäristöä kohtaan on se tekijä, jonka ansiosta lasimme sopivat yhtä hyvin suomalaisille kuin ruotsalaisille, Erik perustelee.

– EOE Eyewear jakaa kanssamme samat arvot, joten yhteistyön aloittaminen on ollut luontevaa. Mallisto sopii meidän arvoihimme ja täydentää hienosti HUIPPU-valikoimaamme, Pasi ja Taina Hiukka kuittaavat.