Entä jos kaikki olisi toisin? – Jari Tervo palaa uudella jos­sit­te­lu­oh­jel­mal­laan lauan­tai-il­toi­hin

Jari Tervon (keskellä) luotsaamassa asiaviihdeohjelmassa ovat mukana vasemmalla ylhäällä Sakari Pesola, Jani Halme ja Markus Leikola sekä oikealla ylhäällä Pekka Seppänen, Mari K. Niemi ja Tuija Siltamäki.
Jari Tervon (keskellä) luotsaamassa asiaviihdeohjelmassa ovat mukana vasemmalla ylhäällä Sakari Pesola, Jani Halme ja Markus Leikola sekä oikealla ylhäällä Pekka Seppänen, Mari K. Niemi ja Tuija Siltamäki.
Kuva: Intervisio Oy

Entä jos?

★★★

Kuinka tehdä koronarajoitusten sallima paneelikeskustelu televisioon? No tietenkin etänä niin, että kaikki panelistit istuvat omissa työ- tai olohuoneissaan tai keittiöissään.

Jari Tervon juontama paneelishow on hämmentävän kotoinen kaikille meille, jotka ovat pitäneet etäpalavereita koronakevään aikana. Katsojalle tulee melkein olo kuin itsekin istuisi palaverissa.

Käsikirjoitettua tai ei, on mukavaa seurata asiakeskustelun lomassa, kuinka panelistin kissa kiehnää keskellä pöytää silitysten toivossa tai Jari Tervo vastaa kesken paneelikeskustelun vaimolleen kyselyihin kadonneista koirankakkapusseista.

Samaistumispintaa riittää ohjelmassa ulkoisesti, ja myös aiheet ovat kiinnostavia.

Historiaa, tiedettä ja taidetta

Kyseessä lienee asiaviihdeohjelma, mutta kaikille katsojille pelkkä väittely mielenkiintoisista aiheista ei mahda riittää. Vaatii myös jonkinlaista yleissivistystä ylipäänsä seurata polveilevaa keskustelua historiallista tapahtumista ja niiden vaihtoehtoisista lopputulemista. Tosin välillä faktat häiritsevät myös itse panelistien tulkintoja, kun ajatus ottaa omat siivet.

Kaikki keskustelunaiheet lähtevät vaihtoehtojen etsimisestä olemassa olevalle todellisuudelle.

Puheenaiheet liittyvät populaarikulttuuriin, historiaan, urheiluun, taiteeseen ja tieteeseen. Entä jos Suomi olisi hävinnyt jääkiekon MM-finaalin vuonna -95? Entä jos Jeesus olisi saanut kuolemantuomion sijaan viisi vuotta vankeutta? Entä jos Elvis ei olisi saanut levytyssopimusta? Entä jos ensimmäinen maailmansota olisi jäänyt syttymättä?

Jari Tervon kanssa jossittelevat vaihtuvin kokoonpanoin Jani Halme, Mari K. Niemi, Tuija Siltamäki, Markus Leikola, Pekka Seppänen ja Sakari Pesola.

TV1 klo 20.55 ja Yle Areena