Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ensi se­son­kiin: ”Talvi on vielä ar­voi­tus” – Ilkka Län­ki­nen hyö­dyn­si ko­ro­na­tauon kir­joit­taen ja met­sä­töis­sä

Ilkka Länkinen luonnehtii itseään jouluammattilaiseksi.
Ilkka Länkinen luonnehtii itseään jouluammattilaiseksi.
Kuva: SantaPark

Juttusarjassa Rovaniemen matkailualan toimijat kertovat ajatuksiaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.

Tänään... oli synkkä ja harmillinen päivä koska yt-neuvotteluja on pakko jatkaa, mutta onneksi suurin osa neuvotelluista lomautuksista on määräaikaisia.

Kesän aikana... täytyy kerätä voimia ja levähtää akut täyteen tulevaa talvea varten, koska talvisesonki on vielä arvoitus.

Kirjoitin... keväällä valmiiksi yli kahdenkymmenen vuoden ajalta keräämäni jouluaineiston joulukirjaksi, jonka julkaisen omakustanteena syksyllä.

Ostin... 10 000 männyntainta keväällä, ja ne kaikki istutettiin juhannuksen tienoilla. Lapset jo alkukesällä kyselivät, että milloin taas istutetaan puita!

Kannan huolta... tiimiläisistä ja heidän pärjäämisestään tämän covid-kriisin keskellä.

Minua ilahduttaa... hankkimani suuri grillauskirja, josta riittää reseptejä kokeiltavaksi tälle ja tulevalle kesälle koko perheen ja kavereiden kesken.

Aion matkustaa... elokuussa työmatkalle kuulostelemaan markkinatuntoja kesän 2021 sekä syksyn 2021 osalta.

Rovaniemellä... aion hoitaa taimikot sekä metsänistutustyöt rästistä tämän kesän aikana mahdollisimman valmiiksi. Luonnosta saa energiaa sekä hyvää mieltä, kun seuraa metsänkasvua ja hoidon tuloksia tulevaisuudessa.

Elämykset... eivät katoa mihinkään. Yksilölliset, laadukkaat elämykset ovat kysyttyjä jatkossakin, ehkä jopa enenevissä määrin.

Matkailijat tulevat... olemaan jatkossakin iso osa Rovaniemen kaupungin matkailutuloa ja toimeliaisuuden sekä työllisyyden luojia.

Olennaista matkailubisneksessä... on nyt luoda turvallisuuden tasot omille tiimiläisille sekä saapuville vieraille. Tämä työ onneksi työllistää osan tiimiläisistä myös tänä covid-aikana

Kuka?

Ilkka Länkinen

Matkailuyrittäjä yhdessä vaimonsa Katja Ikäheimo-Länkisen kanssa perheyrityksissä, joihin kuuluu muun muassa SantaPark ja Arctic Treehouse Hotel.

Luonnehtii itseään jouluelämysammattilaiseksi.

Aloitti matkailun parissa vuonna 1998 hiihto-oppaana.

Harrastaa ruoanlaittoa, grillausta (myös talvella!), pitkän matkan juoksua, taimikonraivausta, maastoajoneuvoja ja kaikenlaista muuta luonnossa harrastamista.