Lakot: Ju­na­lak­ko alkaa maa­nan­tai­na, kaikki VR:n vuorot pe­ru­taan

Kolumni: Nuoren ai­kui­sen elä­mäs­sä on paljon hyvää, mutta samalla paljon pii­lo­tet­tua huolta

Kuvagalleria: Kont­ti­sen ki­sois­sa nähtiin rä­väk­kää lasten pu­ku­lois­toa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Ensi se­son­kiin: Sadun taikaa ko­ro­nas­ta huo­li­mat­ta – Minttu Ka­ri­nie­mi-Au­la ideoi pi­par­ka­kun muo­toi­sen suo­jap­lek­sin

Minttu Kariniemi-Aulaa ilahduttaa, että Joulupukin Kammariin on tullut vieraita sekä läheltä että vähän kauempaakin ovien taas avauduttua.
Minttu Kariniemi-Aulaa ilahduttaa, että Joulupukin Kammariin on tullut vieraita sekä läheltä että vähän kauempaakin ovien taas avauduttua.
Kuva: Minttu Kariniemi-Aula

Juttusarjassa Rovaniemen matkailualan toimijat kertovat ajatuksiaan jatkamalla toimituksen antamia lauseenaloituksia.

Toivon, että... kevään aikana Joulupukin Kammarilta lähetetystä päivittäisestä livestriimistä oli iloa ihmisille. Saimme sitä kautta monta monituista uutta ja vanhaa sadun ystävää, ja aika moni kertoi innostuneensa matkasta Rovaniemelle tapaamaan Joulupukkia henkilökohtaisesti, sitten kun taas saa matkustaa pidemmällekin. Minulle oli tärkeää että saimme pidettyä luvatusta kiinni, eli tarjota mahdollisuus tavata Joulupukki joka päivä, vaikkakin tällä kertaa virtuaalisesti.

Minua ilahduttaa… että Joulupukin Kammarin ovien taas avauduttua meillä on ollut paljon vieraita Suomesta ja lähialueilta ja vähän kauempaakin.

Kannan huolta… tonttukavereista ja heidän hyvinvoinnistaan. Iso osa työtäni on tsempata heitä ja pitää heistä huolta.

Koronavirusepidemian… myötä teimme muutoksia toimintatapoihimme Joulupukin Kammarissa. Desinfiointiaineet, turvavälit ja suojapleksit ovat osa jokapäiväistä työtämme.

Ideoin... Joulupukin viereen piparkakun muotoisen suojapleksin. Kun vieraita on paljon, on todella tärkeää, että he ovat turvassa myös Joulupukin luona. Ja että satuisuus säilyy, koronasta huolimatta.

Kesän aikana… aion myös lomailla. Pitkä ja erilainen kevät ja alkukesä ovat olleet melko uuvuttavia.

Aion matkustaa… tänä kesänä Suomessa ja Pohjois-Norjassa perheeni kanssa. Lähialueilta löytyy paljon hienoja paikkoja.

Matkailun turvallisuus… on koronavirusepidemian myötä saanut vieläkin isomman merkityksen. Olisi tärkeää, että kaikki alueemme matkailuyritykset hoitaisivat ”oman tonttinsa” turvallisuus edellä.

Matkailijat tulevat… takaisin taas. Toivotaan, että tuleva talvi tuo jo osan ulkomaalaisista takaisin. Ennen pitkää uskon kuitenkin matkailun alueella palautuvan vähintään viime vuosien tasolle.


Kuka?

Minttu Kariniemi-Aula

39-vuotias Joulupukin Kammarin päätonttu.

Työskentelee operatiivisena johtajana Joulupukin Kammarissa. Toiminut alalla 21 vuotta.

Harrastaa lenkkeilyä ja kuntosalia.