Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Enon­te­kiö ilman joh­ta­via vi­ran­hal­ti­joi­ta

Olemme jo jonkin aikaa seurailleet Enontekiön kunnallispolitiikan käänteitä. Viimeisimmän antavat nykytilanteesta aika sekavan kuvan.

Ihmetystä on herättänyt se, ettei kunnanjohtajan avointa virkaa hoitamaan valitun koulutuksesta tai työhistoriasta ollut hänen haastattelussaan (Enontekiö-lehti) minkäänlaista mainintaa. Kun tätä sosiaalisessa mediassa kysyttiin, kävi nopeasti ilmi, etteivät asiat ole ilmeisesti paikallistenkaan tiedossa. Henkilölle osoitettuun kysymykseen emme saaneet vastausta ja ilmeisesti viime kuntavaalien vaalikonekaan ei tiennyt oikeaa vastausta.

Kun kunnasta puuttuvat johtavat viranhaltijat ja poliittinen kenttä näyttää riitaisalta, ei kunnan tilannetta paranna se, että valitaan kunnanjohtajan tehtäviä edes väliaikaisesti hoitamaan luottamushenkilö. Varsinkaan, jos hänellä ei ole tehtävän vaatimaa koulutusta eikä työkokemusta.

Luottamushenkilön näkökulma ja vastuut ovat erilaiset kuin viranhaltijan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.