Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ely-kes­kus on pyy­tä­nyt sel­vi­tys­tä

Pro Suolijärvi ry:n puheenjohtaja Vesa Ruokamo vaatii (LK 19.3.) Lapin ely-keskukselta julkista selvitystä PVO:n toimien lainmukaisuudesta ja ihmettelee valvovan viranomaisen ristiriitaista roolia. Hän myös toteaa, että säännöstelyn valvojana ely-keskus ei ole vaatinut PVO:lta uutta vesilupaa Jumiskon vesivoimalan kunnostukseen.

Lapin ely-keskus on antanut PVO Vesivoima Oy:lle lausunnon Jumiskon voimalaitoksen peruskunnostukseen liittyen 3.6.2019. Lausunnossaan keskus on sille peruskorjauksesta esitettyihin tietoihin perustuen todennut, että ely-keskuksen näkemyksen mukaan asiassa ei tarvitse hakea lupaa aluehallintovirastolta. Kyseessä on todettu olevan jo olemassa olevan voimalaitoksen koneistojen peruskorjaus ja turbiinin uusiminen, missä hankkeen ympäristövaikutuksien ei ole katsottu muuttuvan.

Lapin ely-keskus on saanut 15.3. ilmoituksen Jumiskon voimalaitoksen käyttöön liittyvän Isojärven vesien pumppaamisesta Ala-Suolijärveen aiheutuneista haittavaikutuksista. Ely-keskus on antanut ilmoittajalle vastineensa 17.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.