Elo­ku­va­teat­te­ri toimii ko­ro­na­ra­joi­tus­ten ai­ka­na­kin – näy­tök­seen kor­kein­taan kuusi kat­so­jaa

Bio Rex toimii Rovaniemellä koronasulusta huolimatta.

Melkein yksityisnäytös. Rovaniemen Bio Rex on ollut toiminnassa kesäkuun lopulta lähtien. Tämän hetken rajoitusten mukaisesti näytökseen otetaan korkeintaan kuusi katsojaa.
Melkein yksityisnäytös. Rovaniemen Bio Rex on ollut toiminnassa kesäkuun lopulta lähtien. Tämän hetken rajoitusten mukaisesti näytökseen otetaan korkeintaan kuusi katsojaa.
Kuva: Anna Muotka

Kun muun muassa teatteri- ja konserttitoiminta on Rovaniemelläkin tauolla koronarajoitusten vuoksi, on elokuvateatteri pitänyt ovensa auki yleisölle keskeytyksettä viime kesästä lähtien. Tämän hetken rajoitusten mukaisesti Rovaniemen Bio Rexissä esitetään elokuvia korkeintaan kuudelle katsojalle.

Kuinka elokuvateatteri voi pysyä toiminnassa, vaikka katsojia voidaan ottaa näin vähän, Rovaniemen Bio Rexin teatterivastaava Juho Lotvonen?

– Tämä on ketjun linjaus. Haluamme tarjota palvelua asiakkaillemme, vaikkei se olisikaan tällä hetkellä tuloksellisesti kannattavaa.

Onko yleisö löytänyt elokuviin koronasulun aikanakin?

– On kyllä. Tosin kun asiakkaita mahtuu näytökseen vain kuusi, niin aika pianhan se on jo loppuunmyyty. Moni on myös sanonut, että on todella kiitollinen mahdollisuudesta tulla elokuviin, kun moni muu paikka on sulkenut ovensa. Viime aikoina tosin katsojamäärät ovat ehkä hieman laskeneet,  sillä uusia elokuvia on koronatilanteen vuoksi tullut levitykseen normaalia vähemmän.

Onko asiakaskunta tai katsomistottumukset samanlaista kuin ennen koronaa?

– Aika lailla samanlaisena se on pysynyt. Viikonloppuisin lapsiperheet käyvät  katsomassa koko perheen elokuvia, ja niin edelleen. Ehkä seniori-ikäisten osuus on hieman vähentynyt korona-aikana.

Millaisia turvatoimia elokuvateatterissa tehdään?

– Turvaväleistä huolehditaan niin jonottaessa kuin elokuvateatterissa. Paikkoja täytetään siten, että vain joka toinen rivi on käytössä ja seurueiden väliin jää molemmin puolin kolmen istumapaikan turvaväli. Maskin käyttö on suotavaa koko elokuvakäynnin ajan. Käteistä rahaa ei käytetä lipunmyynnissä ja liput suositellaan ostettavan etukäteen verkkokaupasta. Suosittelemme asiakkaitamme käyttämään Koronavilkku-sovellusta. Henkilökunta huolehtii siisteydestä ja hygieniasta tehostetusti ja tarjolla on käsidesiä.

”Elokuvateatteri on turvallinen ympäristö, sillä turvavälit ovat hallittavissa, kaikki katsovat samaan suuntaan eikä siellä juuri puhuta.”
Juho Lotvonen
Teatterivastaava, Bio Rex Rovaniemi

– Elokuvateatteri on turvallinen ympäristö, sillä turvavälit ovat hallittavissa, kaikki katsovat samaan suuntaan eikä siellä juuri puhuta. Korona-aikana Suomessa on käyty puolitoista miljoona kertaa elokuvissa, mutta yhtään tartuntaketjua ei ole elokuvateattereihin jäljitetty.

Ohjelmistossa

Rovaniemen Bio Rexissä

Maija Mehiläinen ja kultainen aarre, Pohjoisen sankarit, Flummelit, Bigfoot – Isojalan perhe, Risto räppääjä ja väärä Vincent, Kuka pelkää noitia / The Witches, Satanic Panic, Demon Slayer: Mugen Train, The Marksman, Army of One, Sound of Metal, Palm Spring, Freaky. Babyteeth, Hiljainen paikka, Ensilumi, Yhdet vielä, Eatnameamet – Hiljainen taistelumme, Tove, Tunturin tarina, Karalahti.

Katso päivän tarjonta elokuvateatterin verkkosivulta.