Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Elin­tar­vi­ke­teol­li­suus­lii­tos­sa ja Maa- ja met­sä­ta­lous­tuot­ta­jain kes­kus­lii­tos­sa tyy­ty­mät­tö­myyt­tä bud­jet­ti­rii­hen ener­gia­pää­tök­siin

Elintarviketeollisuusliitto on pettynyt hallituksen budjettiriihen energiapäätöksiin.

Huoli sähkön saatavuudesta kohtuulliseen hintaan koskettaa koko elintarviketeollisuutta, mutta erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille energiaan liittyvät ratkaisut ovat elintärkeitä, todetaan liiton tiedotteessa.

– Olemme pettyneitä budjettiriihen energiapäätöksiin. Ne eivät helpota elintarvikealan kustannuskriisiä tai tuo varmuutta ruokahuoltoon. Kyse on viime kädessä siitä, onko kaupoista saatavissa kotimaista ruokaa. Ruoka-ala tarvitsee pikaisesti ratkaisuja, jotta yritykset selviävät nyt käsillä olevista haasteista, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Mikko Käkelä sanoo.

Elintarviketeollisuusliitto edustaa ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä työmarkkina- ja elinkeinopolitiikassa

Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n mukaan budjettiesitys ei ratkaise päälle vyöryvää energiakriisiä seurauksineen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.