Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Eläk­kei­den leik­kaus saa suo­ma­lai­sel­ta täys­tyr­mäyk­sen ja työ­pe­räi­nen maa­han­muut­to jakaa mie­li­pi­tei­tä – ­Kian­der: "Help­po­ja rat­kai­su­ja meillä ei ole"

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen lisäävät tulevaisuudessa painetta eläkkeiden rahoitukseen muuttamiseen.

Suurin osa suomalaisista tyrmää ajatuksen siitä, että nykyisiä tai tulevia eläkkeitä leikattaisiin, jos eläkejärjestelmän rahoitusta pitäisi vahvistaa. Tämä käy ilmi Eläketurvakeskuksen (ETK) Eläkebarometrista.

Syntyvyyden lasku ja väestön ikääntyminen lisäävät tulevaisuudessa painetta eläkkeiden rahoitukseen muuttamiseen.

– Mutta jos työssä olevan väestön määrä lisääntyy esimerkiksi maahanmuuton kautta, eläkkeiden maksajia tulee yhteiskuntaan lisää ja rahoitukseen kohdistuva paine helpottaa. Muita ratkaisukeinoja rahoituksen vakauttamiseksi voisivat olla eläkemaksujen tai eläkeiän nostaminen, ETK:n ekonomisti Sanna Tenhunen kertoo tiedotteessa.

Suosituin keino eläkkeiden rahoituksen vahvistamiseksi on työperäisen maahanmuuton lisääminen. Sitä kannattaa täysin tai jossain määrin 52 prosenttia barometriin vastanneista. Samalla sen vastustus on suurta, sillä noin 30 prosenttia vastanneista vastustaa työperäisen maahanmuuton lisäämistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.