Lakko alkaa:: Tänään alkava lakko su­pis­taa hiih­to­kes­kus­ten au­ki­olo­ai­ko­ja ja sulkee osan rin­teis­tä – lakon pii­ris­sä hissit ja vä­li­ne­vuok­raa­mot

Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Elä­ke­läi­set ha­lua­vat tehdä työtä

Työ on osa ihmisen identiteettiä. Vaikka eläköitymistä usein odotetaankin kovasti, tulee uudenlainen ajankäyttö ja arki monelle yllätyksenä. Moni voi kokea itsensä merkityksettömäksi ja ulkopuoliseksi. Monet hyvinvoinnille tärkeät sosiaaliset suhteet jäävät työpaikalle.

Eläkeliiton Eläkkeeltä töihin-hankkeen loppuvuodesta 2020 teettämä kysely osoittaa, että merkittävä osa eläkeläisistä olisi vielä valmis tekemään erityisesti osa-aikaisia töitä eläkkeen ohella. Myös aiemmat selvitykset ovat osoittaneet, että jopa lähes puolet 55–84-vuotiaista voisi harkita osa-aikaista työtä eläkkeen rinnalla. Samaan aikaan kun työnantajien on joskus vaikeus saada rekrytoitua osa-aikaisia työntekijöitä, eläkeläisten tietoisuus osa-aikatyön mahdollisuudesta on usein niukkaa.

Kyselyllä kartoitettiin myös motiiveja eläkeiässä ansiotyöhön hakeutumiselle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.