kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

EK:n kysely: Suurin osa yri­tyk­sis­tä arvioi luon­to­ka­don vai­kut­ta­van toi­min­ta­ym­pä­ris­töön­sä

Helsinki

Yli puolet yrityksistä arvioi, että luontokato vaikuttaa niiden toimintaympäristöön jo nyt, selviää Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) yrityskyselystä. Kyselyn vastaajista 83 prosenttia arvioi, että monimuotoisuuden huomioimisella on tulevaisuudessa entistä suurempi merkitys liiketoiminnan ja yrityksen menestyksen kannalta.

– Huolestuttavaa vauhtia etenevä luontokato muodostaa merkittäviä riskejä taloudelle ja yritysten toiminnalle tulevaisuudessa, ja suomalaiset yritykset ovat hyvin tunnistaneet teeman tärkeyden. Katseet kääntyvät myös kohti joulukuussa järjestettävää YK:n biodiversiteettikokousta, mistä toivotaan vahvaa sitoumusta tavoitteisiin ja toimiin luontokadon pysäyttämiseksi maailmanlaajuisesti, sanoo EK:n johtava asiantuntija Janne Peljo tiedotteessa.

Kyselyn mukaan monimuotoisuus kiinnostaa ennen kaikkea asiakkaita ja kuluttajia, mutta myös viranomaisten, omistajien ja työntekijöiden arvioitiin edellyttävän yrityksiltä siitä huolehtimista.

EK:n kysely toteutettiin kesäkuussa. Siihen vastasi yli 1 000 yrittäjää ja yritysjohtajaa.