Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eikö mikään muutu?

Eduskunnan oikeusasiamies on todennut, ettei Lapin urheiluopiston hallinnointi täytä lain edellyttämiä vaatimuksia. Tulosaluejohtajan tehtävät on järjestetty vastoin kuntalakia. Se on johtanut hallintosäännön sekä kunta- että yt-lain vastaiseen toimintaan. Päätös tuli jo kesällä, muttei ole kuntayhtymän johtoa juuri hetkauttanut.

Kun tulosaluejohtajan rekry tehtiin keväällä 2020 ja paikka täytettiin kesällä 2020, se yhdistettiin Santasport Finland osakeyhtiön toimitusjohtajan tehtävään. Urheiluopiston puolelle tehtävään ei siis valittu ketään. Kuntayhtymän hallintosäännön mukaan sellainen kuitenkin tulisi olla.

Aiemmin koko Santasport-kokonaisuutta hallinnointiin opistosta käsin yhden johtajan mallilla. Kun osakeyhtiö valitsi itselleen oman toimitusjohtajan, rakennettiin tehoton rinnakkaishallintomalli. Sitä purettaessa sanottiin irti sekä opiston toimialajohtaja Keskitalo että osakeyhtiön toimitusjohtaja Seppälä.

Olisin olettanut, että opistoa 17 vuotta tuloksellisesti johtanut Keskitalo olisi jäänyt paikalleen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.