Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei vain Trumpin hal­li­tus

On totta, että Trumpin hallitus suhtautui ilmastonmuutoksen kielteisesti, mutta olisi väärin syyttää vain USA:n hallintoa ilmaston vastaisesta politiikasta (Timo Koivurova, LK 11.11). Samanlaista on Venäjän suhtautuminen ilmastonmuutokseen. Joka muuta väittää, hänen on syytä käydä tutustumassa Petšengan ja Montšegorskin alueisiin Suomen rajan takana.

Suomettumisen aika on ohi, joten Venäjänkin ympäristö- ja ilmasto-ongelmista on puhuttava meilläkin. Suomenkin ilmastotavoitteilla on vähemmän merkitystä, elleivät maailman suuret valtiot huolehdi ympäristöstään ja päästöistään.

USA:n sotilaallinen läsnäolo on Trumpin hallinnon aikana lisääntynyt arktisella alueella. Ei ole syytä unohtaa, että Venäjä on 2016 jälkeen rakentanut tai korjannut kuusi varuskuntaa arktisella alueella sekä perustanut ohjustukikohtia ja ohjusten koealueita Novaja Zemljahan. Venäjä on lisännyt muutenkin sotilaallista toimintavalmiuttaan ja pyrkii arktisella alueella sotilaalliseen ylivoimaan. Uskon, että Bidenin hallitus lisää sotilaallista läsnäoloaan arktisella alueella sotilaallisen tasapainon ylläpitämiseksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi