Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei pelata toisten ra­hoil­la

Pirkko Rantanen kirjoitti (LK 7.5.) Kemijärven biojalostamohankkeesta, ettei hanke ole realistinen, eikä se saa siksi rahoitusta. Puukaan ei riitä ja kilpailu siitä on armotonta. Tehdas ei hänen mukaansa ole kannattava.

Meille kaikille on tuttu tilanne, jossa joku kertoo uudesta innovaatiosta ja heti löytyy joku ”tietäjä”, joka ”tietää”, miksi se ei onnistu. Sama ilmiö toistuu kaikissa suurhankkeissa, kuten Kemijärvelläkin. Projektien ulkopuoliset henkilöt ”tietävät” projektin vetäjiä paremmin, miksi hanke ei voi toteutua.

Olen itsekin törmännyt ”tietäjiin”, jotka mielellään julistavat, miksi Älykylä®-konsepti epäonnistuu ja siksi tekevät kaikkensa kampittaakseen hanketta. Joskus epäilyksen siemenen kylväjä onnistuu vaikeuttamaan hankkeen toteutumista, joskus ei. Taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän, hiilineutraalin asuinaluerakentamisen kehittämiselle on silti vahva sosiaalinen tilaus.

Nykyaikaan kuuluu, että nopeita mielipiteitä on helppo esittää.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi