Tähtijuttu: Lappi on Naton sol­mu­koh­ta, sanoo Ul­ko­po­liit­ti­sen ins­ti­tuu­tin johtaja Mika Aaltola

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Linnan juhlat: Saitko kutsun Linnan juh­liin? Il­mi­an­na itsesi tai tut­ta­va­si Lapin Kansan toi­mi­tuk­sel­le

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei Naton tu­ki­koh­tia Lappiin

Pidämme Suomen liittymistä Natoon vakavana virheenä, joka heikentää Suomen turvallisuutta. Kun liittyminen on silti ilmeisesti toteutumassa, jäsenyydestä aiheutuvat haitalliset seuraukset on saatava mahdollisimman vähäisiksi.

Kesäkuussa hyväksytyn Naton uusitun strategian mukaan Nato tehostaa Venäjän vastaisia toimenpiteitä. Natoon liittyvä Suomi on Venäjän naapurina Natolle ja sen toimintaa ohjaavalle USA:lle tärkeä uusi kohde. On todennäköistä, että Nato ja USA tulevat esittämään sotilastukikohtien perustamisesta Suomen alueelle.

Lapista on lyhyt matka Venäjän puolelle sotilaallisesti tärkeälle Murmanskin alueelle ja Alakurtin varuskuntaan. Siksi Lappi tulisi olemaan yksi todennäköisistä Naton (eli USA:n) sotilastukikohtien sijoituskohteista.

Tukikohdat lisäävät jännitystä ja epäluuloa ja lisäävät myös todennäköisyyttä sodan jalkoihin joutumisesta, jos sota joskus syttyisi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.