Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei kaikkia kiviä

Koulukiusaamisen välttämisessä ei ole näköjään vieläkään kaikkia kiviä käännelty. Nyt kiusaaminen on keksitty kaupallistaa. Sillä ja sen kestävvyydellä aiotaan tehdä kaupallistamisen kautta rahaa. Koulukkaat roikkuvat kauppojen nurkilla ostaakseen kouluruuan korvaavia makeisia ja sipsejä ihan riittävästi.

Koulukiusaamisen ulottaminen kaupantiskin taakse tuntuu kovin haetulta, koska oikein harvoin näkee kauppiaiden olevan kovin huolissaan asiasta. Kukapa niin hullu olisi, että maksavia asiakkaita liikkeestään pois toimittaisi.

Lasten keskinäisen kanssakäymisen ikävimpiin piirteisiin vaikuttaminen on kovin monitahoinen asia. Siihen ei ole äkkinäisiä ratkaisuja löydetty eikä tulla koskaan löytämään. Lapset hakevat itse porukoissaan kayttaäytymismallinsa.

Jokaisen on ensisijaisesti itse selviydyttävä. Aikuisten jatkuva jeesustelu näillä asioilla on turhauttavaa. Ja kaikkein vähiten siihen voi uskoa apua löytyvän kaupan nurkalta valtavan kokoisten karkkipussien lomasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.