Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ei kaikkia kiviä

Koulukiusaamisen välttämisessä ei ole näköjään vieläkään kaikkia kiviä käännelty. Nyt kiusaaminen on keksitty kaupallistaa. Sillä ja sen kestävvyydellä aiotaan tehdä kaupallistamisen kautta rahaa. Koulukkaat roikkuvat kauppojen nurkilla ostaakseen kouluruuan korvaavia makeisia ja sipsejä ihan riittävästi.

Koulukiusaamisen ulottaminen kaupantiskin taakse tuntuu kovin haetulta, koska oikein harvoin näkee kauppiaiden olevan kovin huolissaan asiasta. Kukapa niin hullu olisi, että maksavia asiakkaita liikkeestään pois toimittaisi.

Lasten keskinäisen kanssakäymisen ikävimpiin piirteisiin vaikuttaminen on kovin monitahoinen asia. Siihen ei ole äkkinäisiä ratkaisuja löydetty eikä tulla koskaan löytämään. Lapset hakevat itse porukoissaan kayttaäytymismallinsa.

Jokaisen on ensisijaisesti itse selviydyttävä. Aikuisten jatkuva jeesustelu näillä asioilla on turhauttavaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.