Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Eh­dok­kaal­ta: Työolot kuntoon sote-alal­la

Kun saamme sote-alalla palkkauksen ja työolot kuntoon, myös kaikkien arjessa tärkeistä palveluista tulee parempia. Tulevaisuuden sote-palvelut tarvitsevat parempaa johtamista ja resurssointia.

Työn kuormittavuus johtuu paljolti siitä, että hoitohenkilökuntaa ei ole tarpeeksi. Palkkauksen pitää vastata työn vaativuutta.

Työolot, johtaminen ja mahdollisuus vaikuttaa omaan työhön lisäävät henkilöstön työssä jaksamista ja työhyvinvointia sekä alan houkuttelevuutta.

Huolehtimalla työssä ja työyhteisössä olevista voimavaroista ja osallistamalla työntekijät muutokseen, tuetaan työntekijöiden itsemääräämistä, yhteenkuuluvuuden ja pärjäämisen tunnetta ja työn imun säilymistä vaikeissakin tilanteissa. Tyytyväiset työntekijät tekevät työpaikasta halutun ja kilpailukykyisen. Esimiehen tuki ja innovatiivinen työilmapiiri kuuluvat työn voimavaroihin ja vaikuttavat työuupumuksen ennaltaehkäisyyn.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.