Tulipalot: Ro­va­nie­men Kar­von­ran­nas­sa paloi oma­ko­ti­ta­lon sau­nas­sa – yksi savua hen­git­tä­nyt jat­ko­hoi­toon

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Edus­kun­nas­ta: Hin­to­jen nousu ja vel­ko­jen kasvu kuriin

Viime viikkoina on puhuttanut ennätyskorkea sähkön hinta. Kylmiä päiviä on todennäköisesti tulossa vielä tammikuussakin, joten pahimmassa tapauksessa hintaennätykset paukkuvat Pohjolassa kilpaa pakkasten kanssa. Raju nousu sähkön hinnassa yhdistettynä polttoaineen korkeisiin hintoihin uhkaa tehdä monen arjesta kohtuuttoman kallista.

Energiakriisin lisäksi hintojen nousua on tänä vuonna nähty muutenkin. Euroopan keskuspankin mukaan hintojen nousu euroalueella on nyt nopeampaa kuin kertaakaan yhteisvaluutan historiassa. Yhdysvaltain keskuspankin mukaan inflaatio on kiihtynyt nopeimmaksi kolmeenkymmeneen vuoteen.

Hintojen nousu johtuu monista syistä, mutta kaiken taustalla lymyää keskuspankkien viime vuosina harjoittama massiivinen velkaelvytys ja uuden rahan painaminen valtioiden menojen kattamiseksi.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita