Arvio: Unoh­tu­ma­ton sa­tu­met­sän val­loi­tus — Lapin yli­op­pi­las­teat­te­rin suur­mu­si­kaa­li on voi­man­näyt­tö, josta pu­hu­taan pitkään

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Edul­li­sin ym­pä­ris­tö­lu­pap­ro­ses­si?

Heikki Nivala, Pekka Koskenranta ja Timo E. Korva kertovat (LK 5.5.) Kemijärven selluhankkeen ympäristöluvasta: "Ympäristölupaprosessi ja siihen liittyvä tehtaan esisuunnittelu maksaa 15-20 miljoonaa euroa. BB:ssä on käytetty maan parhaita asiantuntijoita, kilpailutusta ja paljon palkatonta työtä – lopputulos on saavutettu selvästi edullisemmin.”

Viralliset tilinpäätöstiedot eivät tue arviota edullisuudesta. BB:n viimeinen julkaistu tilinpäätös on 30.6.2019. Yhtiö oli saanut ympäristöluvan kesäkuun puolivälissä 2019, joten tilinpäätökseen on kirjattu ympäristöluvan kustannukset tuohon mennessä. Taseessa kustannus on 4 156 581 euroa.

Finnpulp Oy sai aluehallintovirastolta ympäristöluvan 30.3.2017. Sen tilinpäätöksessä (31.12.2017) ympäristöluvan kustannukset ovat tuohon mennessä 1 012 360 euroa. KaiCell Fibers Oy sai aluehallintovirastolta ympäristöluvan 15.7.2020. Sen tilinpäätöksessä (31.12.2020) ympäristölupaan merkityt kustannukset ovat 903 196 euroa.

Vertailun mukaan Boreal Bioref Oy:n ympäristölupa on maksanut yli neljä kertaa enemmän kuin muiden sellutehtaiden ympäristöluvat.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.