Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Dip­lo­maat­ti palaa Mad­ri­diin suur­lä­het­ti­lää­nä – Yli 20 vuotta sitten Sari Rautio oli har­joit­te­li­ja­na samassa pai­kas­sa ja ha­vait­si, että tätä voi tehdä työk­seen

Sari Rautio aloittaa syyskuussa päällikkönä Suomen Madridin suurlähetystössä. Seuraavat neljä vuotta Rautio on varautunut tekemään töitä  Suomen ulkopuolella. Rautio siirtyy Espanjaan ulkoministeriöstä EU:n yhteisen ulko- ja turvallisuuspolitiikan yksikön päällikön tehtävästä.

Raution ura ulkoministeriössä on jatkunut 20 vuotta. Hän on ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija ja ulkoministeriön virkamies, jonka tehtäväkenttä uudessa määränpäässä laajenee. Omaa erikoisalaakin tehtävät liippaavat.

– Espanja on Suomelle tärkeä kauppakumppani, Espanja on EU:n jäsenmaa, joka on vahva turvallisuuspoliittinen vaikuttaja EU:ssa. Suomi tarvitsee EU:ssa kumppaneita, joilla on vahva turvallisuuspolitiikka ja jotka haluavat kehittää EU:n turvallisuuspolitiikkaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.