Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Mainos : Kaleva Median ja­ka­ja­na saat vai­kut­taa omaan työ­mää­rää­si ja tienaat sen mu­kai­ses­ti. Klikkaa tästä täyt­tä­mään työ­ha­ke­mus.

De­byyt­ti­al­bu­mi syntyi ker­ros­ta­lo­yk­siös­sä – Apollo I Nine tekee ta­so­kas­ta vaih­to­eh­tois­ta pop­mu­siik­kia ko­ti­kons­tein

Niko Alakaijalan (vas.) ja Henkka Heiskarin debyyttialbumi julkaistaan spotifyssa 15.10.
Niko Alakaijalan (vas.) ja Henkka Heiskarin debyyttialbumi julkaistaan spotifyssa 15.10.
Kuva: Jouni Valikainen

Kun astuu torniolaisen Henkka Heiskarin asumaan yksiöön, niin ei jää epäselväksi, mikä on miehen leipätyö ja harrastus. Heiskari on yhdessä Niko Alkaijalan kanssa saanut valmiiksi duon debyyttialbumin ja se on työstetty kokonaan Heiskarin yksiössä.

– Ulkoisella äänikortilla, kuulokkeilla, mikrofonilla ja tietokoneeseen asennetulla audiotyöasemalla saa aikaiseksi laadukasta musiikkia. Laitteisto mahdollistaa studiolaadun saavuttamisen kotiolosuhteissa riippuen tietenkin tekijän ammattitaidosta musiikkiteknologiksi opiskellut Henkka Heiskari sanoo.

– Hankinnoista kallein on yleensä tietokone. Alkuun tässä pääsee noin tuhannella eurolla. Toisaalta musiikintekovälineisiin ja audionkäsittelyyn  saa halutessaan upotettua moninkertaisen määrän euroja, Niko Alikaijala lisää.

Ei Heiskarin yksiö ole aivan tavallisen yksiön näköinen. Verhojen alla on toiset kankaat, tavallisten taulujen tilalla on puristettua lasivillaa ja huonekalut ovat muhkeita.

– Tulemme toimeen akustiikan kanssa. Ei popmusiikin tarvitse olla enää puhtaaksi hiottua. Erilaiset akustiikat antavat musiikille omaa luonnetta, Heiskari sanoo.

Musiikin teko kerrostalossa ei ole aivan tavallista touhua. Naapureilta ei ole tullut palautetta.

– Me työskentelemme pääsääntöisesti kuulokkeet korvilla eli naapurit eivät häiriinny, Henkka Heiskari kertoo.


Raahesta Tornioon muuttaneet muusikot olivat aiemmalla urallaan heavymiehiä. Debyyttialbumin musiikkia he kuvailevat vaihtoehtopopiksi.

Sävellys, sanoitus ja sovitustyöstä vastaavat kummatkin osapuolet. Tuotannon ja miksauksen päävastuu on Heiskarilla ja Alikaijala vastaa laulusta. Kappaleiden luonnetta haetaan sanomalla, orgaanisilla elementeillä ja höystetään elektronisella musiikilla.

Albumin tekoon miehet käyttivät noin kaksi vuotta aikaa.

– Kun kuuntelemme pari vuotta vanhoja demoja, niin ei ne enää tänään kuullosta oikein laadukkailta. Tietyt asiat vaativat kypsymistä, jotta ne hioutuvat kohdalleen. Kiinnostus musiikintekoon on kasvanut huomattavasti tämän projektin myötä, viitisen vuotta musiikinteosta taukoa pitänyt Niko Alikaijala kertoo.

Yhtye kantaa nimeä Apollo I Nine. Alkujaan se oli Apollo 19. Nimi piti vaihtaa, koska eräs espanjalainen bändi ehti kuukautta aikaisemmin julkaista musiikkia Apollo 19 nimellä.

Duon albumi  Cigars On The Moon on kuunneltavissa digitaalisena suoratoistopalveluissa mm. spotifyn ja youtuben kautta. Albumi julkaistaan 15.10.

Apollo I Nine somekanavat Facebook: https://www.facebook.com/apolloInine, Instagram: https://www.instagram.com/apollo_i_nine/, Soundcloud:https://soundcloud.com/niko-alikaijala