Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Caruna nostaa säh­kön­ja­ke­lun hintoja vuo­den­vaih­tees­sa

Sähköverkkoyhtiö Caruna korottaa sähkönjakelun hintoja ensi vuoden alusta alkaen.

Hinnat nousevat molempien Caruna-konserniin kuuluvien jakeluyhtiöiden asiakkailla. Caruna oy:n asiakkailla verolliset hinnat nousevat keskimäärin 3,9 prosenttia ja Caruna Espoo oy:n asiakkailla keskimäärin 2,9 prosenttia.

Carunan mukaan hinnankorotusten taustalla on kustannusten nousu.

– Sähköverkon rakentaminen on meille tänä vuonna yli 10 prosenttia viime vuotta kalliimpaa, ja erityisesti raaka-aineiden ja polttoaineiden hinnat ovat nousseet tuntuvasti. Myös markkinoilta ostamamme häviöenergian hinta on tänä vuonna noussut 52 prosenttia, ja sen odotetaan kaksinkertaistuvan ensi vuoden aikana, sanoi Carunan talous- ja varatoimitusjohtaja Noora Neilimo-Kontio tiedotteessa.

Caruna ennakoi nostavansa hintoja uudelleen ensi vuoden jälkipuoliskolla. Jatkokorotusten tarvetta arvioidaan ensi vuoden alkupuoliskon aikana.