Mainos

Bu­si­ness Ro­va­nie­mi uudisti yri­tys­pal­ve­lu­jaan

Vuoden vaihteesta lähtien Business Rovaniemi on muotoiltu koko kaupungin elinkeino- ja yrityspalveluyksiköksi. Kevään aikana on uudistettu yrityksille tarjottavia kehittämispalveluita sekä luotu sähköisiä palvelu- ja maksatusjärjestelmiä asioinnin sujuvoittamiseksi.

Business Rovaniemen yritysneuvojat auttavat niin akuuteissa kuin yleisissä yrityksen perustamis-, kehittämis- ja rahoitustarpeissa henkilökohtaisesti. Yrityspalvelutoimisto sijaitsee aivan ydinkeskustassa tutulla paikallaan Ainonkatu 1ssä. Korona-aikana yrityspalvelu tapahtuu Ainonkadun toimiston sijasta sujuvasti etäpalveluna mm. videopuhelimen välityksellä.

– Uudistaessamme Business Rovaniemen palveluita kuuntelimme alueen yrittäjiä ja sidosryhmiä. Meidän tehtävämme on vahvistaa alueen yritystoimintaa ja luoda positiivista dynamiikka, jolla on arvoa alueemme yrittäjille ja toimijoille, sanoo Rovaniemen elinvoima-alan toimialajohtaja Jukka Kujala.

-

Yrityskohtaiseen kehittämiseen Yrityspalveluseteli

Rovaniemen Yrityspalveluseteli on kaupungin uudenmuotoinen elinkeinotuki, jonka tarkoitus on tukea rovaniemeläisten pk-yritysten kasvua ja kansainvälistymistä ja auttaa omistajanvaihdostilanteissa.

Business Rovaniemen myöntämän yrityspalvelusetelin palvelun arvo on 2.500 euroa (alv 0%) tai 5.000 euroa (alv 0 %), josta yritysten omavastuuosuus on 20%.  Yrityspalveluseteli on voimassa 6 kk.

Yritykset voivat hakea Yrityspalveluseteliä 1.5.2020 alkaen netissä olevan sähköisen hakukanavan kautta. Parhaillaan on meneillään palveluntuottajien haku.

Tutustu lisää businessrovaniemi.fi/palvelut-yrityksille/yrityspalveluseteli/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Rovaniemen maaseutualueen yrityksille oma yritysseteli

Rovaniemen kylien kehittämissäätiön yrityssetelijärjestelmän tuki on tarkoitettu maaseutualueen pk-yrityksille, maa-, poro- ja metsätalousyrityksille sekä elinkeinon- ja ammatinharjoittajille, joilla on y-tunnus. Koronapandemian vuoksi tänä vuonna poikkeuksellisesti kaikki yritykset Rovaniemen maaseutualueella voivat hakea yritysseteliä. Yrityssetelin arvo myös nousi tänä vuonna 2500 euroon.

“Seteli on monipuolinen ja helposti haettava, yrityksille suunnattu tuki erilaisiin toimenpiteisiin kattaen muun muassa pieninvestoinnit ja markkinointitoimenpiteet. Hankintoihin suositellaan paikallisia yrityksiä, jolloin hyöty alueelle on moninkertainen”, sanoo Rovaniemen kylien kehittämissäätiön asiamies Heli Välikangas.

Täytettävän lomakkeen ja tarkemmat hakuohjeet löydät nettisivuiltamme: www.businessrovaniemi.fi/palvelut-yrityksille/maaseutualueen-yrityspalveluita/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Me autamme korona-ajan haasteissa

Koko Business Rovaniemi tiimi on valmiina antamaan maksutta täyden tuen Rovaniemen yrittäjille korona-ajan haasteiden ratkaisemisessa. Kun kaipaat tukea ja sparrausta rahoitushakemusten kirjoittamiseen ja kehitysideoiden miettimiseen, otathan ensisijaisesti yhteyttä suoraan yrityskehittäjiimme. Olemme koonneet yrittäjille selkeän muistipaketin eri tavoista, joilla selvitä koronan vaikutuksista.

– Jokaisen elinvoimaisen yrityksen menetys tässä tilanteessa on takaisku myös kaupungille ja pyrimme voimavarojemme puitteissa tekemään kaikkemme, että siinä vaiheessa, kun tilanne normalisoituu, meidän yrityksillämme olisi hyvät lähtökohdat liiketoiminnan harjoittamiseen, jatkaa toimialajohtaja Kujala.

Yksinyrittäjille 2000 euron toimintatuki

Yksinyrittäjän toimintatuessa on kyse 2.000 € suuruisesta korona-ajan kertakorvauksesta yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja muut kiinteät kulut.

Yksinyrittäjien toimintatukea varten luotiin uusi sähköinen hakukanava sujuvoittamaan haku- ja maksatusprosessia.

Perehdy lisää ja tee sähköinen haku nettisivuillamme: www.businessrovaniemi.fi/yksinyrittajan-tuki/

Ota yhteyttä yrityskehittäjiimme!

Lähikuvassa Business Rovaniemen pitkän linjan kokemusta tarjoavat yrityskehittäjät

 • nimi ja yhteystiedot
 • koulutus
 • erityisosaamisalueet
 • täsmäapua koronatilanteen aiheuttamissa haasteissa
 • terveiset yrittäjille
-
Mikä on Business Rovaniemi?
-
 • Rovaniemen kaupungin elinkeino- ja yrityspalvelut
 • Henkilökuntamäärä: 9 hlöä
 • Johtajana toimialajohtaja YTL Jukka Kujala
 • Palvelut: yritysneuvonta, elinkeinojen toimintaympäristöjen kehittäminen, aluekehitystyön koordinointi, maaseutuyrityshankkeiden koordinointi, kansainvälisten asioiden hoito sekä elinvoiman markkinointiviestintä.
 • Asiakaspalvelu: Ainonkatu 1, klo 8-16
 • Yhteystiedot:

puh. 040 120 6644

Sähköposti: info@businessrovaniemi.fi

www.businessrovaniemi.fi