Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Bud­jet­ti­rii­hen lop­pu­tu­los Lapille hyvä

Budjettiriihen yksi tärkeimmistä päätöksistä on se, että kuntien koronakulut korvataan täysimääräisesti. Tästä on ennakkoon esiintynyt jonkin verran huhuja, mutta kuntien testaukseen, jäljittämiseen, karanteeneihin, potilaiden hoitoon, matkustamisen terveysturvallisuuteen ja rokotteisiin liittyvät menot katetaan täysimääräisesti 2021–2023.

Lappilaisena olen erittäin ilahtunut, että poliisien määrärahoihin tehtiin 10 miljoonan korotus. Määrärahaa kohdistetaan nimenomaan operatiiviseen toimintaan. Näin poliisin läsnäoloa ja toimintaa voidaan turvata myös harvaan asutuilla alueilla.

Samoin pitkäaikainen tavoitteemme kaivosverosta nytkähti eteenpäin. On erittäin tärkeää, että kaivospaikkakunnille jäisi nykyistä enemmän euroja kaivostoiminnasta, koska kaivostoiminnan alkuvaiheessa kunnille tulee paljon kuluja esimerkiksi asuntojen, tiestön ja vaikkapa varhaiskasvatuspalveluiden suhteen – samalla kun kaivostoiminta voi pahimmillaan olla hyvinkin lyhytaikaista. Kaivosverosta paikkakunnalle ohjautuvalla osuudella kunta voi turvata talouttaan.

Sosialidemokraateille on ollut tärkeää panostaa myös hyvinvointiin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.