tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Boffaus on yl­lät­tä­vä ja oma­laa­tui­nen har­ras­tus, ja haus­kuu­den lomassa tulee huo­maa­mat­ta hiki

Boffaus eli pehmomiekkailu on laji, jota voi harrastaa ikään tai kuntotasoon katsomatta. Toimintaan voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä, ja välineetkin ovat kotitekoisia.

Boffauksessa käytettävät välineet ovat pitkälti kotikutoisia, mutta aseiden standardit kannattaa tarkistaa ennen rakentamisen aloittamista.
Boffauksessa käytettävät välineet ovat pitkälti kotikutoisia, mutta aseiden standardit kannattaa tarkistaa ennen rakentamisen aloittamista.
Kuva: Samuli Valkama

Boffaus on keskiaikaista taistelua mallintava joukkuelaji, jossa aseet ovat turvallisesti pehmustettuja. Erillisiä suojavarusteita ei siis tarvita ja kaveria voi lyödä surutta ihan tosissaan. Väkivaltaisesta ideasta huolimatta kyseessä on herrasmieslaji, jossa urheilumieli ja tekniikka ovat tärkeä osa toimintaa. Koska boffaus ei ole niin sanottu “oikea urheilulaji”, tekemisessä on vahva yhteisöllinen tunnelma, eikä virallisuus tai kaupallisuus vie tilaa hauskanpidolta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.