Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Tilaajille

Bio­tak­ka on usein ainoa mah­dol­li­suus saada aito tuli ker­ros­ta­loon – Satu Urasto löysi kui­ten­kin aivan Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta haa­ve­ko­din, jossa on oikea vuo­lu­ki­vi­tak­ka

Satu Urasto ja Mika Pajuniemi asuvat takallisessa kerrostalossa, joka on valmistunut vuonna 1959. Nykyään takkavarauksia ei juuri tehdä kerrostaloihin. Takan jälkiasentaminen on vaikeaa ja harvinaista, mutta yksi vaihtoehto on sisustustakka, joka ei vaadi hormia.

Nelisen vuotta sitten Satu Urasto unelmoi kerrostaloasunnosta, jossa olisi parveke, sauna ja takka. Tosiasiassa unelma tuntui lähinnä vitsiltä. Ei kai sellaisia olekaan?

Ei aikaakaan, kun vuonna 1959 rakennetusta kerrostalosta Rovaniemen ydinkeskustasta vapautui ensimmäisen kerroksen asunto, joka täytti sen erikoisimmankin kriteerin: olohuoneen kulmassa kohosi valkoinen vuolukivitakka.