Kalastus: Lo­hi­ke­sä Tor­nion­joel­la on alkanut – oletko saanut von­ka­leen, lähetä meille kuva

Pääkirjoitus: Sää­ty­ta­lol­la esillä oleva ay-liik­keen ve­ro­etu­jen ka­ven­ta­mi­nen on tu­li­kuu­ma kysymys

Ylioppilaat: Katso tästä Lapin lu­kioi­den val­ko­la­kin saajat

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Bah­mu­tis­sa käyty poik­keuk­sel­li­sen verisiä tais­te­lui­ta

Ukrainan asevoimien mukaan ukrainalaisjoukot ovat edelleen onnistuneet pitämään pintansa kaupungissa.

Bahmutin kaupungissa Itä-Ukrainassa on käyty poikkeuksellisen verisiä taisteluita Ukrainan ja Venäjän joukkojen välillä, Ukrainan asevoimat kertoi sunnuntaina. Asiasta uutisoi brittilehti Guardian.

Ukrainan asevoimien itäisen alueen tiedottaja Serhi Tsherevatyi kommentoi paikalliselle televisiokanavalle käytävien taisteluiden olevan verisimpiä, joita viime vuosikymmeninä on nähty.

Ukrainan asevoimien mukaan ukrainalaisjoukot ovat raskaista taisteluista huolimatta edelleen onnistuneet pitämään pintansa kaupungissa.

Bahmutin hallinnasta on taisteltu kuukausikaupalla, ja molemmat osapuolet ovat kärsineet raskaita tappioita. Vaikka kaupunki ei ole strategisesti kovin merkittävä, raskaat taistelut ovat tehneet siitä symbolisesti tärkeän.

Venäläisjoukkojen etenemisestä on ollut merkkejä viime aikoina. Eilen Venäjän puolustusministeriö kertoi Wagner-palkkasotilasyhtiön joukkojen onnistuneen lähestymään Bahmutia sekä etelästä että pohjoisesta.

Torstaina Venäjä väitti jo piirittäneensä Ukrainan joukot Bahmutissa, mutta Ukraina kiisti venäläisväitteet nopeasti. Ukrainan asevoimien esikunta myönsi kuitenkin tilanteen Bahmutissa olevan vaikea.