Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Kolumni: Yksi on juh­lis­ta poissa, kun Suomen toi­sek­si suurin kan­sal­lis­puis­to täyttää ta­sa­vuo­sia

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ay-lii­ke ei mil­jo­nää­re­jä tar­vit­se

Joni Määttä (kok.) kommentoi (LK 16.2.) ay-liikkeen verovapautta ja jäsenmaksujen verovähennysoikeutta tavalla, jota vain asenteellinen porvari voi julki tuoda. Verovapaus perustuu lakiin yleishyödyllisistä yhdistyksistä. Sellaisiksi määritellään verolaissa yhteisöt, jotka toimivat yleiseksi hyväksi, eivätkä tuota toimintaan osallistuville voittoja. Kaikkia yleishyödyllisiä järjestöjä kohdellaan verotuksessa samoin.

Yleishyödyllisiksi yhteisöiksi luetaan myös muun muassa tiedettä ja taidetta rahoittavat säätiöt, työnantajajärjestöt, maatalouden ja liike-elämän etujärjestöt, puolueet sekä urheiluseurat ja muut kansalaisjärjestöt. Ay-liike ja poliittinen vasemmisto ovat näyttäneet vihreää valoa ay-liikkeen sijoitustoiminnan osinkoverotukseen. Tätä vastustavat juuri ne tahot, jotka puhuvat ay-liikkeen verovapaudesta.

Hallituksen neuvotteluissa yleishyödyllisten yhteisöjen verovapaus ei maistunut porvareille, eikä oppositiossa istuvalle kokoomukselle. Lisäksi sitä vastustavat työnantajajärjestöt, maatalouden ja liike-elämän etujärjestöt, puolueet sekä urheiluseurat. Yrittäjät vähentävät jäsenmaksunsa liiketoimintaan kohdistuvina kuluina.

Se, mistä pitäisi olla huolissaan, on palkkaköyhyys.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.