pääkirjoitus: Suomen, Ruotsin ja Norjan kuu­lu­mi­nen puo­lus­tus­liit­toon vah­vis­taa myös poh­joi­sen tur­val­li­suut­ta – toimiva suhde Ve­nä­jään on yhä mah­dol­li­nen

Tilaajille

Avun hä­lyt­tä­mi­nen me­ri­on­net­to­muuk­siin no­peu­tuu – Ra­ja­var­tio­lai­tos uusii tek­ni­sen joh­ta­mis­jär­jes­tel­män­sä

Rajavartiolaitos sai risuja hitaasta hälytystoiminnasta matkustaja-alus Amorellan karilleajossa. Uusi tietojärjestelmä nopeuttaa pelastustoimien johtamista.

Pohjakosketuksia saanut Amorella hinattiin Långnäsin satamaan. Turma ei aiheuttanut henkilövahinkoja.
Pohjakosketuksia saanut Amorella hinattiin Långnäsin satamaan. Turma ei aiheuttanut henkilövahinkoja.
Kuva: Lennart Holmberg

Rajavartiolaitos uusii meripelastuksessa käyttämänsä teknisen johtamisjärjestelmän. Ensi vuoden alkupuolella käyttöön otettava tietojärjestelmä yksinkertaistaa ja nopeuttaa yksiköiden hälyttämistä onnettomuuspaikalle. Uuteen järjestelmään siirtyy sekä Turun että Helsingin meripelastuskeskus.

– Meripelastustoimintaa tukeva ja nykyteknologiaa hyödyntävä tietojärjestelmä on otettu koekäyttöön lokakuun alussa. Varsinaiseen operatiiviseen käyttöön se pyritään ottamaan vuonna 2022 ennen kevätkautta, kertoo meriturvallisuusyksikön päällikkö, komentaja Mikko Simola Rajavartiolaitoksen esikunnasta.