Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Avoin syys­kir­je alue­val­tuu­te­tuil­le

Olen saanut tehdä havaintoja aluevaltuustoista hyvinvointialueiden selvityksen ja valmennustyön kautta. Alueissa on paljon eroavaisuuksia, mutta ainakin kolme yhteistä haastetta on kaikilla – ankara pula rahasta ja työntekijöistä sekä energiakriisi.

Joudutte tekemään tulevana talvena vaikeita päätöksiä. Valmisteilla olevat arvot tulevat tarpeeseen ja niitä tullaan julkisesti haastamaan. Valtuutettujen toiminta ja viestintä vaikuttavat paljon siihen, minkälaiseksi hyvinvointialueen johtamis- ja viestintäkulttuuri rakentuvat. Tapanne viestiä ja antaa lausuntoja, heijastuu työnantajakuvaan, työn sujuvuuteen ja luottamukseen.

Aluevaltuutetut tulevat saamaan kansalaisilta paljon painetta tehostaa palveluita. On äärimmäisen tärkeää, ettei niissä tilanteissa sorruta kollegiaaliseen selkäänpuukottamiseen, eikä toisten syyttelyyn, vaan ratkaistaan ongelmat luottamuksen ja avoimuuden ilmapiirissä. Paikkoja oman hännän nostoon toista alas painamalla tulee paljon. Siitä pidättäytyminen vaatii etiikkaa ja selkärankaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.