Mielipide

Arvostelu: Oliko hän hidas? Ei

-
Kuva: Kevät Sieppi
Edgar Wright: Baby Driver

4/5

Sony, 2017

Edgar Wrightin Baby Driver on Ansel Elgortin tähdittämä vauhdikas elokuva, jossa sekoittuvat musikaali ja draamakomedia. Päähenkilö Baby on huipputaitava kuski, joka joutuu ammattirikollisten pelinappulaksi lapsuuden virheiden takia. 

Hän ajaa pankkiryöstäjien pakoautoa huikealla menestyksellä, kunnes rikollisen maailman todelliset kasvot paljastuvat ja keskittyminen herpaantuu. Yllättäen Baby rakastuu ensisilmäyksellä tarjoilijaan Deboraan (Lily James). Kun on muutakin menetettävää kuin oma henki, niin Baby alkaa miettiä valintojaan hieman tarkemmin.

Babyn ollessa vielä lapsi joutui autokolariin vanhempiensa kanssa. Molemmat vanhemmat menehtyi tapaturmassa. Baby selvisi, mutta matkamuistoksi jäi elinikäinen tinnitus. Sitä hän peittää kuuntelemalla musiikkia koko ajan. 

Nuorena Baby varasteli autoja ja tietämättään vei rikollisneron Docin auton ja joutui ongelmiin. Babylle jäi valtava velka ryöstöstä, jota hän maksoi teini-ikänsä tekemällä Docille ajokeikkoja pankkiryöstöissä.

Kaiken kaikkiaan leffa on loistava kokonaisuus. Kun toimintaa, nopeita autoja ja menevää musiikkia sekoittaa niin epäonnistuminen on vaikeaa. Elokuvaa lisämaustaa Babyn todellinen herkkyys ja nokkela tilannekomedia. Hahmot ovat myöskin kirjoitettu uskottavasti. 

Vaikka elokuva sijoittuukin kategorioissa toimintaan ja rikollisuuteen niin mielestäni se tarjoaa viihdettä huomattavasti isommalle yleisölle.