Kysely: Suo­ma­lai­set huo­mioi­si­vat Poh­jois-Suo­men muut­tu­neen aseman hal­li­tus­oh­jel­mas­sa

Pääkirjoitus: Vien­ti­alo­jen sopu on hyvä komp­ro­mis­si – lak­ko­ke­vät voidaan vielä välttää

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Arvio: Aku Lou­hi­mie­hen kol­mio­draa­mas­sa Odotus naisen al­ku­voi­mai­nen sek­suaa­li­suus on kuvattu vä­ke­väs­ti

Inka Kallénin ja Aku Louhimiehen käsikirjoitus on saanut innoituksensa kirjailija Juhani Ahon lyhytproosasta. Elokuva on kuvattu Seilin saarella.

Aku Louhimies on rakentamassa pitkällä tähtäimellä itselleen hienoa ohjaajanuraa. Viimevuotinen, geopoliittisesti enteellinen Ilkka Remes -filmatisointi Omerta 6/12 osoitti, että hän kykenee tekemään kansainvälisen mittaluokan toimintaelokuvan, vieläpä minimaalisella valmistautumisella. Joutuihan Louhimies korvaamaan nopealla aikataululla äkillisesti sairastuneen alkuperäisohjaajan, Antti J. Jokisen.

Maamme ensimmäisiin ammattikirjailijoihin lukeutunut Juhani Aho (alkuperäiseltä nimeltään Johannes Brofeldt, 1861-1921) kunnostautui lyhytkertomuksillaan eli ”lastuilla”. Ahon tekstit ovat innoittaneet päätähti Inka Kallénia ja Louhimiestä kirjoittamaan naisen seksuaalista alkuvoimaa kuvaavan Odotuksen.Kyseessä on klassinen kolmiodraama, joka sijoittuu Seilin kesäiselle saarelle, lähelle Turkua.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.