kolumni: Eikö ka­las­tus­la­ki olekaan kai­kil­le sama? Kysymys on nyt ajan­koh­tai­sem­pi kuin koskaan

Podcast: Kar­va­lak­ki­do­ku­ment­ti osa 6: Kuk­ko­lan­kos­ki näyt­tää, mitä elävä jo­ki­kult­tuu­ri voi ih­mi­sel­le merkitä – Heik­ki­län tai­tei­li­ja­vel­jek­set ker­to­vat elä­mäs­tä Väy­län­var­rel­la

Antti Tuisku ää­nes­tet­tiin Vuo­si­kym­me­nen ro­va­nie­me­läi­sek­si selvin nu­me­roin – "Voiko olla va­lo­voi­mai­sem­paa, myön­tei­sem­pää ja täys­päi­sem­pää joh­to­täh­teä"

Vuosikymmenen rovaniemeläinen -äänestyksen tulokset julkistettiin lauantaina Sampokeskuksessa. Antti Tuisku ei päässyt paikalle tilaisuuteen, mutta lähetti sinne videotervehdykset. Tuiskun lisäksi tilaisuudessa muistettiin myös äänestyksen kakkosta ja kolmosta. Kaikki saivat lahjaksi Marttiinin puukon.
Vuosikymmenen rovaniemeläinen -äänestyksen tulokset julkistettiin lauantaina Sampokeskuksessa. Antti Tuisku ei päässyt paikalle tilaisuuteen, mutta lähetti sinne videotervehdykset. Tuiskun lisäksi tilaisuudessa muistettiin myös äänestyksen kakkosta ja kolmosta. Kaikki saivat lahjaksi Marttiinin puukon.
Kuva: Jussi Leinonen

Pop-tähti Antti Tuisku voitti selvin numeroin Uusi Rovaniemi -lehden ja Sampokeskuksen järjestämän Vuosikymmenen rovaniemeläinen -äänestyksen. Ääniä annettiin yhteensä 1 745, ja Tuisku sai niistä yli puolet.

Perusteluissaan äänestäjät kuvaavat Tuiskua aidoksi rovaniemeläiseksi, upeaksi taiteilijaksi ja sydämelliseksi ihmiseksi. Häntä pidetään hyvänä esikuvana ja roolimallina nuorille.

"Voiko olla valovoimaisempaa, myönteisempää ja täyspäisempää johtotähteä", tiivistää eräs Tuiskun äänestäjä.

Toiseksi äänestyksessä sijoittui Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkäri Markku Broas, jonka asiantuntemusta media on hyödyntänyt viimeksi koronaviruksen yhteydessä. Äänestäjät kiittävät  Broaksen selkeää ulosantia ja rauhallisuutta, mutta myös hänen empaattista suhtautumistaan potilaisiin.

Kolmanneksi äänestyksessä tuli Simerockin järjestäjänä tunnettu Sime Yliaska. Häntä äänestäjät kiittävät tasokkaasta, hienosti järjestetystä festivaalista. Yliaska on myös tukenut nuoria ja aloittelevia bändejä musiikkitouhuissa.

Tuisku kiitti videotervehdyksellä

Vuosikymmenen rovaniemeläinen -äänestyksessä oli ehdolla kymmenen tunnettua rovaniemeläistä. Äänestyksessä haettiin henkilöä, joka ansaitsee tunnustuksen työstään tai toiminnastaan rovaniemeläisten yhteiseksi hyväksi vuosina 2010–2019.

Äänestyksen järjestivät 40 vuotta tänä vuonna täyttävä kaupunkilehti Uusi Rovaniemi ja 30 vuotta täyttävä Sampokeskus. Äänestyksen tulokset julkistettiin Sampokeskuksen 30-vuotisjuhlassa lauantaina 22. helmikuuta.

Antti Tuisku ei päässyt Rovaniemelle vastaanottamaan palkintoaan, mutta hän kiitti rovaniemeläisiä videotervehdyksessä. Uusi Rovaniemi -lehdelle antamassaan haastattelussa Tuisku sanoi arvostavansa suuresti sitä, että hänet edelleen mielletään rovaniemeläiseksi. Videon ja haastattelun löydät täältä.

Tuiskun lisäksi Sampokeskuksen tilaisuudessa palkittiin myös äänestyksen kakkonen ja kolmonen. Kaikki saivat lahjaksi Marttiinin puukon.

Faktalaatikon jälkeen voit lukea, miten äänestäjät perustelevat valintojaan. 

Vuosikymmenen rovaniemeläinen

Näin ehdokkaat saivat ääniä:

1. Antti Tuisku: 916 ääntä

2. Markku Broas: 173 ääntä

3. Sime Yliaska: 156 ääntä

4. Mikael Gröhn: 118 ääntä

5. Jari Tervo: 108 ääntä

6. Antti Autti: 87 ääntä

7. Sanna Kärkkäinen: 67 ääntä

8. John Storgårds: 54 ääntä

9. Kaarina Määttä: 51 ääntä

10. Johanna Ikäheimo: 15 ääntä

Ääniä annettiin yhteensä 1745.


Äänestäjien kesken arvottiin kaksi lahjakorttia. Niiden voittajat ovat Pasi Mikkola ja Johanna Ikonen.

1. Antti Tuisku: "Hän on meidän Antti!"

Antti Tuisku
Antti Tuisku

Valittu kansa on huippu, Antti on showmies, hän myös uskaltaa ja uhraa itsensä.

Ei tarvi muuta perustelua kuin, että Hän on Antti Tuisku, ja ylpeä rovaniemeläisyydestään!

Koska hän on aito oma rovaniemeläinen ittensä. Hyvät arvot. Tuo hienosti esille myös Rovaniemen maisemia ja tekemistä siellä, edistää varmasti matkailua. Uudistuu mutta pitää jalat maassa.

Huikea persoona, upea taiteilija ja sydämellinen, aito ihminen, josta Rovaniemi ja me rovaniemeläimet saamme olla ylpeitä!

Tuttu nuorille ja vanhoille. Omalla positiivisella persoonalla Rovaniemi tutuksi. Säilynyt murre, toisinkin vois olla. Kuka muu rovaniemiläinen vetää stadionin täydeltä väkeä? Joulupukki ehkä, mutta on satuolento. Aito Antti Siwan kassalta.

Antin kappaleet ovat minulle todella tärkeitä.

Kovan työn tulos on palkittu. Antti on suomen kovimpia pop-tähtiä joka on tuonu suomigenreen lavashow´n aivan uudelle tasolle.

Antti on positiivinen, räiskyvä ja kaikin puolin mahtava pohjoisen edustaja. Hän puhuu aina lämpimästi Lapista ja Rovaniemestä.

Antti levittää aina positiivista energiaa ja puhuu paljon kotikaupungistaan Rovaniemestä ja siitä kuinka rakastaa kaupunkia ja sen ihmisiä todella paljon. Antti on aina innolla palaamassa pohjoiseen ja nauttii ajastaan siellä. Hän toivoisi pystyvänsä viettämään enemmänkin aikaa Rovaniemellä. Antti tuo esiin murrettaan kaikessa ja rakastaa sitä. Antti on vuosikymmenen rovaniemeläinen, koska hän ”levittää” Rovaniemeä myös muualle ja rakastaa paikkaa koko sydämensä pohjasta. Se on hänen oikea koti, jossa hän voi rentoutua.

"Legenda jo eläessään. Kovan työn tehnyt Siwan kassalta Suomen ykköspoppariksi."

Suomen suurin POP stara!

Hän on meidän Antti!

Tämän hetken tunnetuin ja valovoimaisin rovaniemeläinen. Anttia ei voi olla tietämättä vaikkei hänen musiikista perustaisikaan. Antin tapa puhua murretta on hienoa mainosta Lapille.

Voiko olla valovoimaisempaa, myönteisempää, täyspäisempää johtotähteä? Olkoon Rovaniemi ylpeä!

Antti on rohkeudellaan ja aitoudellaan ihana esikuva kaikille meistä, mutta varsinkin nuorille, joilta nykypäivänä vaaditaan valtavasti.

Hän on hyvä roolimalli nuorille, hän näyttää että kaikki voivat olla omia itsejään.

On ihana kuunnella, kun hän kuvaa lapsuuden kotinsa ilmapiiriä ja lämmintä suhdettaan vanhempiinsa.️

On tämä Tuisku huikea ukkeli!

Popin & Lapin kuningatar.

Kaikki varmasti tietävät ja kuulevat, että Antti on Rovaniemeltä.

Legenda jo eläessään. Kovan työn tehnyt Siwan kassalta Suomen ykköspoppariksi. Todella arvostettavaa!

2. Markku Broas:  "Asiantunteva ja silti maanläheinen persoona"

Markku Broas
Markku Broas
Kuva: Jussi Leinonen

Markku tietää mistä puhuu.

Hyvä ja asiantunteva lääkäri, ihmisläheinen.

Empaattinen, ammattitaitoinen, kuunteleva ja luottamusta herättävä lääkäri. Huumoriakaan unohtamatta.

On ihmisen asialla.

Tiedotti erittäin hyvin koronavirusasiasta, juuri oikeilla sanoilla ja oikeaan aikaan. Hänen kertomansa sai lietsonnan aiheesta matalammaksi!

Selkeä, esittää asiat kansanomaisesti!

Hän on paras lääkäri.

Tekee arvokasta työtä koko Suomen kansaa ajatellen.

Osaava, asiantunteva, hyvä mediaosaaminen, ei tuota hysteriaa.

Markku on kiva lääkäri.

Rauhallisuus puhuttelee.

Ihminen isolla I:llä.

Hän on ihminen ihmiselle.

"Inhimillinen ja potilasta kunnioittava lääkäri."

On koko alkuvuoden ollut julkisuuden valokeilassa tuoden esille osaamistaan ja ammattitaitoaan corona-virusepidemian taltuttamiseksi täällä "periferiassa". Hänen ansiostaan Lapin Sairaanhoitopiiri on saanut kiitosta valtakunnankin tasolla tuon monimutkaisen asian selvittämisessä.

Infektioasiat ovat hanskassa. Sympaattinen ja rauhallinen. Hyvin hoiti koronavirusasiat Rovaniemellä.

Tehnyt enemmän yhteiskunnan eteen kuin kukaan muu ehdokas.

Inhimillinen ja potilasta kunnioittava lääkäri.

Lääkäreitä ei voi koskaan arvostaa liikaa. Monelle pelastaja, minulle esikuva.

Erittäin asiantunteva ja silti maanläheinen persoona. Laittaa asiat tärkeysjärjestykseen, eikä maalaile uhkakuvilla. Loistava esiintyjä, jonka puhetta on rauhoittava kuunnella.

Lääkäri joka kuuntelee potilasta.

Rauhallisuudellaan tuonut järkeä ja luottamusta toivoon ihmisten kesken vaikeissakin tilanteissa. Ei luo hysteriaa kauhukuvilla tai kertomalla taudin pahimpia loppu tuloksia. Alan järeä ammattilainen!

3. Sime Yliaska: "Sime rokkaa lujiten"

Sime Yliaska
Sime Yliaska
Kuva: Pekka Aho

Kuka muu saisi joka vuosi loppuunmyytyä Lapissa olevaa festaria?

Suuri tapahtuma kesäisin, näyttävä esiintyjäjoukko, mukavasti yleisöä!

Rovaniemi tarvitsee rockia.

Ravistellut sopivasti kaupunkia ja vanhanaikaista kaupunginjohtoa, edelläkävijä.

Useammalla festarilla käyneenä voin sanoa että parhaiten järjestetyt festarit, toivottavasti rollolaiset osaa arvostaa. Iso peukku!

Sisukas kaveri, joka saa joka vuosi tehtyä ison musiikkitapahtuman tänne korpeen.

Tukee nuoria musiikkihommissa ja on nostanut Simerockin suureksi tapahtumaksi.

Viheriöiden rokkikukko. RoPS:n mies. On järjestänyt hienon tapahtuman Rovaniemelle.

Positiivista energiaa ja kovaa työtä.

"Viheriöiden rokkikukko. RoPS:n mies. On järjestänyt hienon tapahtuman Rovaniemelle."

Simerock on rovaniemeläisille ja koko Lapille tärkeä tapahtuma ja yksi kaupungin kohokohdista vuosittain.

Sime on suosittu mediapersoona sekä Simerock on Lapin suurimpia tapahtumia vuosittain. Simen ja Simerockin ansiosta Rovaniemi on saanut näkyvyyttä sekä kassavirtaa ympäri Suomen sekä myös Euroopan laajuisestikin. Sime rokkaa lujiten!

Joka vuosi pirskeet vaan paranee.

Sime on paras!

On tosi kivaa, että Rovaniemellä on festarimahdollisuus. Ei tarvitse matkustaa etelään artistien takia, kun voi omassa kotikaupungissa päästä kuuntelemaan. Simerockissa on aina ihan mahtava fiilis ja ihanaa nähdä ystäviä ja piettää hauskaa, tanssia, nauraa hyvän musiikin soidessa. Bileet ei lopu koskaan!

Tukee pieniä bändejä ja artisteja, järjestää Rovaniemen parhaan tapahtuman vuodessa.

4. Mikael Gröhn: "Hyväsydäminen yrittäjä"

Mikael Gröhn
Mikael Gröhn
Kuva: Anssi Jokiranta

Pikkupojasta asti hotellibisneksessä puurtanut paikkakuntalainen, rohkea ja kekseliäs innovaattori. Luonut tuotteita, joilla on saavuttanut huomattavia kansainvälisiä palkintoja. Tukee myös taitelijoita!

Hänen luonteensa ja hyväntekeväisyysasiat ovat todella hienoja tekoja.

Tekee paljon hyväntekeväisyystyötä vähempiosaisten hyväksi Rovaniemellä, periksiantamaton hotelliyrittäjä.

Koska hän auttaa myös vähävaraisia ja hänellä on sydäntä. Joulu on joillekin henkilöille todella tärkeä ja merkitsevä juhla ja siitä syystä on hienoa että hän auttaa heitä! Iso sydän hänelle.

Auttanut avun tarvitsijoita.

Rohkea ajattelija omalla alallaan. Arctic Light -hotelli ja Kairaportti ovat osoitus siitä. Vanhat rakennukset laitettu osaavasti uuteen uskoon.

Tehnyt paljon hyvää ja vienyt Rovaniemeä eteenpäin. Ei ole julkisuudessa tai pidä omasta roolistaan meteliä.

"Tekee paljon hyväntekeväisyystyötä vähempiosaisten hyväksi Rovaniemellä, periksiantamaton hotelliyrittäjä."

Luonut lukuisia työpaikkoja ja osoittanut välittämistä yhteisöä kohtaan mm. tarjoamalla alueen vähävaraisille useana vuonna joulupäivällisen.

Sydän paikallaan.

Hatunnoston arvoinen yrittäjä. Toivottavasti ei anna edelleenkään byrokratialle periksi.

Hyväntekeväisyys vähävaraisten ihmisten vuoksi on vilpitöntä, ja vilpittömät ihmiset ovat ansainneet kunnioitusta ja arvostusta.

Omien visioiden todellinen toteuttaja!!

Hyväsydäminen rovaniemeläinen vaikuttaja ja hyväntekijä. Nöyränä miehenä ansaitsee tunnustusta tekemästään työstä.

Hienosti hoitanut hyväntekeväisyyttä, nostamatta kuitenkaan itseään muiden yläpuolelle! Yrittää omalla rahallaan kehittää Rovaniemeä ja tämän matkailua. Hieno vaatimaton yrittäjä isolla Y:llä!

5. Jari Tervo: "Näkyvin, puhuvin ja sanovin"

Jari Tervo
Jari Tervo
Kuva: Anna-Reetta Kytölahti

Merkittävä kirjailija.

Hyvä kirjailija Rovaniemeltä. Tehnyt Rovaniemeä tunnetuksi myös tuotannossaan.

Suomen kirjailijoiden parhaimmistoa. Tehnyt Rovaniemeä tunnetuksi.

Uutisvuodon paras ankkuri.

Hänen kirjansa, sekä Rovaniemestä kertovat että muut teokset, tulevat elämään hänen jälkeensä. Hän on näkyvä persoona eläessään ja kuollessaan.

Vuosikymmenien mittainen ura ja upea kehityskaari sanomalehtimiehestä eeppiseksi kirjailijaksi ja älyköksi. Elämäntyöpalkinto. Vaikea valinta, mutta niukasti Tuiskun Anttia parempi.

Kaikkien tuntema huumorintajuinen herrasmies.

Näkyvin, puhuvin ja sanovin rovaniemeläinen.

Ainua joka ei esittelyjä kaipaa.

Ehdottomasti eniten tuonut julkisuutta kotikaupungille, sekä julkisisssa esiintymisissä että kirjallisuudessa.

Tuli ikävä, kun hän lähti Uutisvuodosta.

Hieno ihminen viisaine ja joskus myöskin provosoivine ajatuksineen. Uskaltaa olla oma itsensä. On ylpeä juuristaan ja on tuonut sen myöskin teoksissaan hienosti esille.

Monipuolinen ja kaikkien tuntema rovaniemeläinen. Lupsakka Rovaniemen tunnetuksitekijä.

6. Antti Autti: "Auttaa nuoria kannustaen"

Antti Autti
Antti Autti
Kuva: Jussi Leinonen

Auttaa nuoria kannustaen ja huomioiden heidät ottamalla heihin kontaktia. Järjestää nuorille kokemuksia. Mikä mahtavinta, tekee sen sydämestä ei rahasta

Koska lumilautailu on lähellä sydäntä. Ja mm. Antin X-games voitto oli hieno tapahtuma. Myös hieno persoona.

Tehnyt eniten Rovaniemeä näkyväksi kaikkialla maailmassa.

Pyyteetöntä työtä Rovaniemen nimen tunnetuksi tekemiseksi. Hieno esimerkki nuorille, aina valmis auttamaan mäessä, auttanut ylöspäin pyrkiviä laskijoita, luonut hienoja tapahtumia ja säilynyt tavallisena Mäkirannan jeppenä silti.

Urheilu on vaan pop.

Aivan liian aliarvostettu siihen nähen kuinka menestyny on.

Koska hän on minun ihana serkku.

Paras keulakuva Rovaniemelle. Ei ole muuttanut kauemmas vaikka menestynyt.

Ensin ura maailman huipulla, sen jälkeen videon tekoa, hienon tapahtuman järjestäminen. Laskeminen on semmoinen homma, mihin täällä pohjoisessa on Suomen parhaat puitteet. On hienoa, että joku näyttää että sillä voi pärjätä isosti. Innostanut varmasti ison määrän lappilaisnuoria mäkeen ja pois pahanteosta. Ihmiset matkaavat tänne etelästä lumen perässä, tarvitaan Antin kaltaisia tyyppejä, että myös täällä huomattaisiin nämä mahdollisuudet.

Nauttii ja tekee sitä mistä pitää.

Edustaa Rovaniemeä ja pohjoisen arvoja hienosti, tukee nuorten harrastamista ja paikallista lajikehitystä.

Vanhana hissipoikana jo hoksasin Antin erilaisuuden. Työmoraali oli muita kovempi. Pyyteetön jantteri, jonka ura kehittyy vielä.

7. Sanna Kärkkäinen: "Matkailun rautarouva"

Sanna Kärkkäinen
Sanna Kärkkäinen
Kuva: Jouni Porsanger

Saanut alueen matkailuyrittäjät ymmärtämään yhteistyönerkityksen ja voimat. Eikä pelkästään matkailuyrittäjät vaan sidosryhmätkin, joille matkailu antaa lisätoimeentulon!

On edistänyt Rovaniemen matkailua ja on edustava asiallinen myönteinen henkilö.

On oikea, ahkera matkailun ammattilainen matkailun kehittämisessä!

Matkailun edistäminen on tärkeä osa Rovaniemen kehittämistä. Visit Rovaniemi on tehnyt myös tärkeää työtä nostaakseen esiin myös kesäajan matkailua talvimatkailun rinnalle.

Vaikuttanut Rovaniemen matkailuun suuresti ja kehittänyt sitä valtavasti.

Ympäri maailmaa ihmiset tulevat vierailemaan luonamme ja tuovat paljon rahaa matkailun myötä Rovaniemelle, Sanna on edesauttanut tunnetuksi tekemistä. Hienoa, näkymätöntä työtä.

Matkailun rautarouva.

Itsekin alalla työskentelevänä tiedän, että Sanna tekee hurjasti töitä kotikaupunkimme matkailun eteen. Tästä saammekin kaikki kiittää häntä.

8. John Storgårds: "Kulttuuriarvo Rovaniemelle mittaamaton"

John Storgårds
John Storgårds
Kuva: Pekka Aho

Tietää kaiken jalkapallosta ja on myös h...tin hyvä kapellimestari. Lapin Kamariorkesteri ei olisi sama ilman Jonttea.

Jontte on tehnyt musiikin kautta todella merkittävää työtä, joka on tuonut mainetta ja kunniaa Rovaniemelle. Tällä on ollut ja tulee olemaan, merkitystä matkailulle, kulttuurille, koulutukselle ja alueen arvostukselle. Lyhyesti sanottuna: Ei tämä mikään pahaisin peräkylä ole! Lapin Kamariorkesterin (Lapland Chamber Orchestra) lukuisat ja palkitut levytykset ovat tehneet tunnetuksi Rovaniemeä ja upeaa Korundi-salia ympäri maailmaa. Hyvä Jontteee!

Teot puhuvat puolestaan. Madaltanut kulttuurin elitististä kynnystä. Tekee työtä intohimoisella ja uudistavalla asenteella. Vienyt rovaniemeläistä osaamista maailmalle ja tuonut maailmalta Rovaniemelle osaamista.

Ihan paras junantuoma! Tekee Lapin ja Rovaniemen korkeakulttuuria tunnetuksi ympäri Lappia, Suomea ja maailmalla. Kuka muu muka nosti Lapin kamariorkesterin niin korkealuokkaiseksi! Kiertää nyt maakunnassa, Suomessa ja maailmalla. Levytyksistä puhumattakaan. Hän myös tuo Lapin omia säveltäjiä esille.

Ei korosta itseään, mutta silti tekee Rovaniemeä ja Lappia tunnetuksi maailmalla.

Upea muusikko!

Hieno muusikko, nöyrä taiteilija, tinkimätön ja kunnianhimoinen oman alansa huippu. On nostanut Rovaniemen ei vain koko Suomen, vaan todella koko maailman tietoisuuteen Lapin kamariorkesterin taiteellisena johtajana. Koko kulttuurikenttä tuntee Rovaniemen nykyään orkesteristaan, ei vain Joulupukistaan. Levytykset kansainvälisesti huomioituja ja palkittuja. Rovaniemellä tätä ei välttämättä koko laajuudessaan edes ymmärretä, mutta heti kun lähdet muualle, keskiöön nousee musiikkikeskusteluissa John Storgårds ja Lapin Kamariorkesteri.

Ihan paras kapellimestari. Hän nosti Lapin kamariorkesterin huipputasolle. Siis kulttuuriarvo Rovaniemelle ja Lapille mittaamaton. Hän tuo esille Lapin omia säveltäjiä.

Vahva kulttuuripersoona ja Lapin kamariorkesterin suuren suosion luoja ja vakiinnuttaja. Rohkea ennakkoluulottomien ohjelmakokonaisuuksien ideoija ja kokeilija. Menestyksekäs kapellimestari kotimaassa ja laajalti tunnettu taiteilija myös kansainvälisesti.

Intohimoinen kapellimestari, hienoa kuulla hänen ja orkesterin yhteistyötä.

9. Kaarina Määttä. "Valtavan opiskelijaläheinen"

Kaarina Määttä
Kaarina Määttä
Kuva: Anssi Jokiranta

Hänen merkityksensä Lapin yliopiston 40-vuotisessa historiassa on erittäin merkittävä. Ilman Kaarinan tekemiä panostuksia ja toimia vararehtorina ei opiskelijoiden asema olisi kehittynyt yhtä menestyksekkäästi kuin nyt.

Ansaitsisi tunnustuksen pitkästä urastaan ja upeasta työstään Lapin yliopiston ja sen opiskelijoiden hyväksi.

Tehnyt paljon hienoa tutkimusta ja kirjoittanut kirjoja. Hän on myös yliopistolla ollut hyvin pidetty ja tunnettu henkilö. Rakkaustohtori ansaitsee tämän arvonimen!

Koska Lapin yliopisto. Paras ylppä.

Ihailen häntä menestyneenä naisena.

Valtavan opiskelijaläheinen ja tehnyt kunnioitettavan uran Lapin yliopistossa.

Ihana hymy.

Maailma tarvitsee lisää rakkautta.

Sydämellinen ja valovoimainen professori!

Pitkä ja hieno ura Lapin yliopiston ja sen opiskelijoiden hyväksi.

10. Johanna Ikäheimo: "Rovaniemeläistä yrittäjyyttä parhaimmillaan"

Johanna Ikäheimo
Johanna Ikäheimo
Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemeläistä yrittäjyyttä parhaimmillaan, työllistää täällä ja raha tulee muualta (vientiyritys).

Johanna ottaa huomioon kaikki.

Rovaniemiläinen!