Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

An­ne­taan liik­keen viedä

Pian tulee kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi taiteen perusopetuksen aloittamisen tanssin alalla. Kolmivuotisen kokeilun jälkeen kaupunginhallitus päätti, että tanssin taiteen perusopetus vakinaistetaan 1.1.1996 lähtien yhteistyössä Lapin musiikkiopiston ja Lapin balettiopiston (nykyisin Lapin tanssiopisto) kanssa.

Rovaniemellä onkin upea mahdollisuus opiskella varhaisiän tanssikasvatuksesta aina ammattiopintoihin asti suorittamalla tanssialan perustutkinto (tutkintonimeke tanssija 180 osp) Lapin urheiluopistossa. Polku sinne vaan on kovin mutkikas.

Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaiset varhaisiän tanssiopinnot voi aloittaa yksityisen kannatusyhdistyksen ylläpitämässä Lapin Tanssiopistossa, jossa voi suorittaa myös tanssin perusopinnot. Sen jälkeen voi hakeutua Lapin musiikkiopistoon tanssin syventäviin opintoihin. Siis mitä? Kyllä. Lapin musiikkiopistoon. Musiikkiopisto järjestää tanssin syventävät opinnot, jonka opetus ostetaan Lapin tanssiopistolta.

Kaupunginhallituksen päätöstä vakinaistaa toiminta myös tanssin alalla on opetusministeriö tukenut myöntämällä Rovaniemelle 29.3.1999

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.