Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

jääkiekko: "O­li­vat­han nuo rajut lu­ke­mat" – Ro­va­nie­men Kiekko murs­ka­si Kiek­ko-Van­taan jouk­kuei­den toi­ses­sa koh­taa­mi­ses­sa

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Pääkirjoitus
Tilaajille

An­nam­me­ko en­nä­tys­sa­don mä­dän­tyä soille ja met­siin?

Edessä on kotimaisen marjateollisuuden piinaviikko, jonka aikana pitäisi ratketa lopullisesti se, löytyykö kaupoista tulevana talvena kotimaisia marjatuotteita vai ei. Perjantaihin mennessä tiedetään, saapuvatko thaipoimijat vai jääkö Suomen kesä heiltä väliin koronan takia. Kiire on kova, sillä hilla ja mustikka kypsyvät jo vauhdilla.

Jos vieraspoimijoita ei tule, marja-ala jää lähes kokonaan ilman kotimaista raaka-ainetta. Ulkomaiset poimijat keräsivät 2019 yli 90 prosenttia – noin 20 miljoonaa kiloa – myyntiin tulleista luonnonmarjoistamme. Heitä tuskin voi korvata kotimaisin voimin edes poimijahintaa korottamalla. Käytännössä kyse on thaipoimijoista, sillä pandemia on ylittämätön este venäläis- ja ukrainalaispoimijoille.

Ilman marjoja moni yritys ajautuu ahdinkoon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.