Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Tur­kis­ta pitäisi pian kuulua hyviä uutisia – Lä­hi­päi­vi­nä tehdään har­tia­voi­min töitä Na­to-jä­se­nyy­den ra­ti­fioin­tien eteen ja tu­los­ta­kin saattaa pian tulla

Lokakuussa Turkki vaati Suomelta ja Ruotsilta "konkreettisia askeleita" Madridin Nato-kokouksessa kesällä allekirjoitetun muistion toimeenpanemiseksi. Suurempi vaikutus Turkin myötämielisyyden saavuttamiseksi voi silti olla F16-hävittäjien myyntikiellon poistolla.

Analyysi

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointi on kiinni edelleen kahdesta maasta: Unkarista ja Turkista.

Unkarista on kaikunut lupaavia uutisia, että maa ratifioisi kahden pohjoisen EU-kumppanimaansa Nato-jäsenyydet joulukuussa.

Turkki ei ole antanut aikataulua. Naton parlamentaarisen yleiskokouksen turvallisuusseminaariin Helsingissä lokakuun puolessa välissä osallistunut Turkin delegaatio ei suostunut arvioimaan, milloin Turkin parlamentti käsittelee Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemuksia.

Tuolloin turkkilaiset muistuttivat vaativansa konkreettisia toimenpiteitä kesäkuussa Madridissa solmitun kolmen välisen muistion toimeenpanemiseksi.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi