Hiihto: MM-kul­taa tuli! Niko Anttola hal­lit­si vapaan kisaa läh­dös­tä maaliin

Pääkirjoitus: Seu­raa­van pää­mi­nis­te­rin puo­lue­kan­ta on vielä ar­voi­tus – ­var­maa on, että hal­li­tus­neu­vot­te­luis­ta tulee en­nä­tys­vai­keat

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Tur­kis­ta pitäisi pian kuulua hyviä uutisia – Lä­hi­päi­vi­nä tehdään har­tia­voi­min töitä Na­to-jä­se­nyy­den ra­ti­fioin­tien eteen ja tu­los­ta­kin saattaa pian tulla

Lokakuussa Turkki vaati Suomelta ja Ruotsilta "konkreettisia askeleita" Madridin Nato-kokouksessa kesällä allekirjoitetun muistion toimeenpanemiseksi. Suurempi vaikutus Turkin myötämielisyyden saavuttamiseksi voi silti olla F16-hävittäjien myyntikiellon poistolla.

Analyysi

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien ratifiointi on kiinni edelleen kahdesta maasta: Unkarista ja Turkista.

Unkarista on kaikunut lupaavia uutisia, että maa ratifioisi kahden pohjoisen EU-kumppanimaansa Nato-jäsenyydet joulukuussa.

Turkki ei ole antanut aikataulua. Naton parlamentaarisen yleiskokouksen turvallisuusseminaariin Helsingissä lokakuun puolessa välissä osallistunut Turkin delegaatio ei suostunut arvioimaan, milloin Turkin parlamentti käsittelee Suomen ja Ruotsin jäsenyyshakemuksia.

Tuolloin turkkilaiset muistuttivat vaativansa konkreettisia toimenpiteitä kesäkuussa Madridissa solmitun kolmen välisen muistion toimeenpanemiseksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.