kolumni: Kan­nat­taa­ko päih­teis­tä kertoa lää­kä­ril­le?

pääkirjoitus: Saa­me­lais­pa­lis­kun­tien enem­mis­tön lähtö Pa­lis­kun­tain yh­dis­tyk­ses­tä on kova isku po­rol­lis­ten edun­val­vo­jal­le – mitä läh­ti­jät vies­ti­vät teol­laan?

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Suomi teki neljä so­pi­mus­ta Naton kanssa – Puo­lus­tus­mi­nis­te­ri Mikko Savola: "Suomi täyttää Naton kahden pro­sen­tin ta­voit­teen seu­raa­vat kaksi vuotta"

Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg pysyy kannassaan, että Suomen ja Ruotsin Nato-ratifioinnin järjestys ei ole tärkein asia. Tärkeämpää on saada molemmat maat mahdollisimman nopeasti Natoon.

Analyysi

Kaikki Nato-krääsä, kuten pinssit, huivit, mukit ja lakit, on myyty loppuun Naton Brysselin päämajasta. Perheenjäseniltä jäävät Nato-lahjat saamatta. Sotilasliitolla riittää nyt todella kysyntää.

Uudet Nato-romppeet ovat jo teossa samaan aikaan, kun sotilasliitto luo kiireesti nahkaansa. Uusiin mukeihin voidaan ehkä piirtää jo hiljalleen Suomen ja Ruotsin ääriviivoja.

Jäsenmaiden täytyy tehdä iso sotilaallinen rytminmuutos samalla, kun Venäjä kiihdyttää raakaa tuhoamissotaansa Ukrainassa. Ukraina kamppailee ammusvarantojen ja riittävän tuhovoimaisten aseiden saamiseksi puolustuksensa turvaksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.