Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

Ana­lyy­si: SAK:n yh­te­näi­syy­teen ei usko pian enää kukaan – JHL:n ero­il­moi­tuk­sen jälkeen Ha­ka­nie­men ku­lis­si­avio­lii­ton säröt tulivat nä­ky­viin kai­kil­le

SAK:n valtuusto marssi perjantaina näennäisen yhtenäisenä Helsingissä Hakaniemen torilta Senaatintorille, vaikka tosiasiassa ay-liike kulkee nyt eri suuntiin enemmän kuin vuosikymmeniin.

Analyysi

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK on syksyn aikana tehnyt kutakuinkin kaikki kuviteltavissa olevat viestintätemput, jotta SAK:lainen ay-liike näyttäisi yhtenäiseltä.

Se aloitti yhdessä jäsenliittojensa kanssa näyttävästi syksyllä Painava syy -kampanjan, jossa vastustetaan hallituksen kaavailemia työelämäheikennyksiä. Tämän osana SAK:lainen ay-liike on syksyn aikana järjestänyt eri puolilla Suomea mielenilmauksia ja lyhyitä poliittisia lakkoja – ja väliin väläytellyt jopa yleislakkokorttia.

Toistaiseksi yhtenäisyyden imago on toiminut hyvin, mutta viimeistään tällä viikolla hajaannusta ei voi enää millään viestintätempulla peittää.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi