Tähtijuttu: Kak­sois­mur­ha toi kyy­ne­leet lau­ta­mie­hen silmiin – min­kä­lais­ta on maal­lik­ko­tuo­ma­ri­na toi­mi­mi­nen?

Rakentaminen: Pel­ko­sen­nie­men koulu val­mis­tuu rii­tai­sis­sa tun­nel­mis­sa – pääu­ra­koit­si­ja: "En kom­men­toi"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Poh­joi­nen ydin­voi­ma on tois­tai­sek­si hau­dat­tu – Fen­no­voi­ma ir­tau­tui vih­doin­kin Ro­sa­tom-so­pi­muk­ses­ta, mutta ve­nä­läi­so­mis­tus jää jäl­jel­le

Jää arvoitukseksi, rakentaako Fennovoima koskaan ydinvoimalaa Pyhäjoelle. Ainakaan venäläistä voimalaa se ei rakenna. Fennovoiman historia on täynnä päätöksiä, joissa suomalaispoliitikot eivät nähneet vaaran merkkejä.

Rakennustyöt loppuvat Fennovoiman tuoreella päätöksellä voimalaitosalueella Pyhäjoella.
Rakennustyöt loppuvat Fennovoiman tuoreella päätöksellä voimalaitosalueella Pyhäjoella.
Kuva: Vesa Joensuu

Vuosien värikkäiden ja traagisten käänteiden jälkeen Fennovoima on vihdoin irtautunut venäläisen ydinvoimalan rakentamisesta. Koville se kuitenkin otti, eikä syyksi nytkään nimetty suoraan Venäjän sotaa Ukrainassa, vaan Rosatomin toimitusvaikeudet.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.