Heikot jäät: Sulan reu­nal­le jätetty pulkka ai­heut­ti mit­ta­van pe­las­tus­ope­raa­tion Ro­va­nie­mel­lä – "Jos huomaat jäällä liik­ku­via tu­ris­te­ja, saa huutaa"

Huutokaupat: Met­sä­hal­li­tus myy huu­to­kau­pal­la au­tio­tu­van Kevon luon­non­puis­tos­ta – "myy­dään vaikka muu­ta­mal­la kym­pil­lä"

Pääkirjoitus : Pe­rus­suo­ma­lai­set ei ole luo­pu­nut EU-ero­haa­veis­taan – se on yl­lät­tä­vää ti­lan­tees­sa, missä Suomen erosta hyö­tyi­si vain hyök­käys­so­taa käyvä Venäjä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Nii­nis­tö ja An­ders­son vievät Suomen ja Ruotsin Natoon käsi kä­des­sä – Pre­si­dent­ti­pa­ri saattoi ku­nin­gas­kun­taa puo­lus­tus­liit­toon juh­la­vin menoin

Seurasimme Sauli Niinistön historiallista valtiovierailua askel askeleelta. Presidentin vierailun teemaa voisi kuvata Ruotsin sanalla "Tillsammans". Suomi ja Ruotsi menevät yhdessä Natoon ja vakauttavat Pohjolaan rauhan. Eduskunta ja valtiopäivät antoivat Nato-haulle suuren tuen.

Analyysi

Presidentti Sauli Niinistön ja Ruotsin kuninkaan Kaarle XVI Kustaan juhlavassa saapumisessa Kuninkaanlinnaan oli historian lehtien havinaa.

Ruotsalaisten Gripen-hävittäjien pari toivotti kutsuvieraat tervetulleeksi aurinkoisen linnan pihan ylilennolla. Niinistö ja kuningas sekä rouva Jenni Haukio ja kuningatar Silvia kättelivät Ruotsin ministereistä ja sotilasjohdosta koostuvat rivistöt.

Pohjolan naapurimaiden päivä oli täynnä historiallisia päätöksiä ja kuninkaallista loistoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.