Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ana­lyy­si: Len­tä­vät kiis­ta­ka­pu­lat pu­hut­ta­vat jälleen – Sel­vi­tys lisäsi jän­nit­tei­tä lää­kä­ri­kop­te­rien ym­pä­ril­lä

Lääkärikopteritoiminnan tulevaisuudesta kiistellään jälleen. Selvitysmiehen raportti oli taka- mutta ei kuolinisku valtion suunnitelmille omasta kopteriyhtiöstä. Vastuuministeri Krista Kiurun odotetaan ottavan roolin riidanratkaisijana. Sitä odotellessa jännitteet alalla toimivien keskuudessa kasvavat, arvioi Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell.

Selvitysmies Jyri Lilja jysäytti tiistaina uutispommin tyrmäämällä hallituksen suunnitelman perustaa erillinen valtionyhtiö lääkärikopteritoimintaa hoitamaan. Selvityksen mukaan valtioyhtiön tulisi olla vain hallinnointiyhtiö, joka hankkisi kopterien operoinnin yksityisiltä toimijoilta kilpailutuksen perusteella myös vuodesta 2022 eteenpäin, kuten sairaanhoitopiirien omistuksesta valtiolle siirtyvä Finnhems tekee tällä hetkellä.

Selvitysmies ei usko, että toiminnan siirtäminen valtionyhtiölle tuottaisi sosiaali- ja terveysministeriön tavoittelemia kustannussäästöjä. Ja jos kopteritoiminta siirretäänkin valtiolle, suunniteltu aikataulu on joka tapauksessa liian tiukka kopterien ja koulutetun henkilöstön hankkimiseen.

Selvitysmies ei kertomansa mukaan myöskään saanut käyttöönsä kaikkia tarvittavia konsulttilaskelmia. STM on kiistänyt materiaalin pimittämisen.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi