Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Miksi edes kam­pan­joi­da, kun edus­kun­ta­paik­ka vaatisi ih­met­tä? Vie­raa­na Eemeli Kajula ja Elina Kuula

Kysely: Oletko kokenut tai to­dis­ta­nut häi­rin­tää ur­hei­lus­sa?

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Ana­lyy­si: Len­tä­vät kiis­ta­ka­pu­lat pu­hut­ta­vat jälleen – Sel­vi­tys lisäsi jän­nit­tei­tä lää­kä­ri­kop­te­rien ym­pä­ril­lä

Lääkärikopteritoiminnan tulevaisuudesta kiistellään jälleen. Selvitysmiehen raportti oli taka- mutta ei kuolinisku valtion suunnitelmille omasta kopteriyhtiöstä. Vastuuministeri Krista Kiurun odotetaan ottavan roolin riidanratkaisijana. Sitä odotellessa jännitteet alalla toimivien keskuudessa kasvavat, arvioi Lännen Median uutispäällikkö Jussi Orell.

Selvitysmies Jyri Lilja jysäytti tiistaina uutispommin tyrmäämällä hallituksen suunnitelman perustaa erillinen valtionyhtiö lääkärikopteritoimintaa hoitamaan. Selvityksen mukaan valtioyhtiön tulisi olla vain hallinnointiyhtiö, joka hankkisi kopterien operoinnin yksityisiltä toimijoilta kilpailutuksen perusteella myös vuodesta 2022 eteenpäin, kuten sairaanhoitopiirien omistuksesta valtiolle siirtyvä Finnhems tekee tällä hetkellä.

Selvitysmies ei usko, että toiminnan siirtäminen valtionyhtiölle tuottaisi sosiaali- ja terveysministeriön tavoittelemia kustannussäästöjä. Ja jos kopteritoiminta siirretäänkin valtiolle, suunniteltu aikataulu on joka tapauksessa liian tiukka kopterien ja koulutetun henkilöstön hankkimiseen.

Selvitysmies ei kertomansa mukaan myöskään saanut käyttöönsä kaikkia tarvittavia konsulttilaskelmia. STM on kiistänyt materiaalin pimittämisen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.