pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Tilaajille

Ana­lyy­si: Eheä ke­hi­tys­ta­ri­na ja pit­kä­jän­tei­syys rat­kai­si­vat Oulun voiton kirissä Eu­roo­pan kult­tuu­ri­hui­pul­le 2026 –  päähän ve­det­tiin etu­kä­teen tilatut mes­ta­ri­lip­pik­set

Tampereella uho ja voiton odotus vaihtuivat synkkään vaitioloon, kun Oulun valinta vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi varmistui keskiviikkona päivällä. Oulun voitossa on kyse paljon enemmästä kuin Tampereella tappion hetkellä vilautellusta aluekehityksestä. Oulun ydinryhmä aloitti työnsä aiemmin, jo vuonna 2017, ja hakemus hioutui matkalla timantiksi. Lopulta muutostahto ja monipuolisuus vakuuttivat arviointiraadin viime metreillä, arvioi Matti Posio.

Oululaisen ja tamperelaisen itseluottamuksen ero on siinä, että Tampereella usko omaan erinomaisuuteen saa helposti sanallisen muodon.

Hetkiä ennen vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupungin paljastumista koomikko Simo Frangén julisti Tampereella saunaravintolaan kokoontuneelle hakutiimille: "Tampere on paras, ja nyt katsotaan, mihin se riittää."