Poliisitehtävät: Nelikko yritti anastaa jou­lu­kuu­sen Ro­va­nie­men kes­kus­tas­ta, si­vul­li­sen huuto esti yri­tyk­sen

Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 4. päivän luukku tästä

Am­mat­ti­liit­to Pro ei jatka UPM-lak­koaan Pa­pe­ri­lii­ton ja Säh­kö­lii­ton tavoin

Puheenjohtaja Malinen: Uusi lakkoilmoitus ei välttämättä olisi vienyt asioita oikeaan suuntaan.

Toimihenkilöitä edustava Ammattiliitto Pro ei jatka lakkoaan metsäyhtiö UPM:n tehtailla Paperiliiton ja Sähköliiton tavoin helmikuulle.

Sähköliitto ja Paperiliitto ilmoittivat tällä viikolla jatkavansa lakkoaan tarvittaessa 5. helmikuuta saakka, mutta Pron hallitus päätti perjantaina, että se ei anna uutta lakkoilmoitusta. Näin ollen liiton jäsenet palaavat töihin tammikuun 22. päivän jälkeen.

Paperiliiton, Sähköliiton ja Ammattiliitto Pron lakko UPM:n tehtailla alkoi 1. tammikuuta. Lakon ilmoitettiin alun perin jatkuvan 22. tammikuuta asti, elleivät osapuolet pääse sitä ennen sopuun uusista työehdoista.

– Meidän hallituksemme päätyi pitkän ja perusteellisen keskustelun jälkeen siihen, että Pro ei anna uutta lakkoilmoitusta tässä vaiheessa, vaan meidän tavoitteemme edelleenkin on päästä kahdenvälisiin neuvotteluihin UPM:n johdon kanssa, Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoi STT:lle.

"Nyt ollaan pattitilanteessa"

Malisen mukaan Pron hallituksessa tultiin siihen tulokseen, että uuden lakkoilmoituksen antaminen ei tämänhetkisessä tilanteessa olisi ollut hyvä ratkaisu.

– Tässä ollaan nyt tällaisessa pattitilanteessa ja ideologisessa tilanteessa, ja se lisäuhka ei meidän tapauksessamme olisi välttämättä vienyt asioita oikeaan suuntaan. Tässä täytyy nyt koettaa kaikki keinot, jotta päästään sopimaan tämän henkilöstöryhmän asioista UPM:n johdon kanssa, Malinen sanoi.

– Meidän tavoitteemme on se, että UPM olisi hyvä työnantaja ja menestyvä yhtiö Suomessa. Pelkällä riitelyllä näitä asioita ei viedä eteenpäin. Tämä oli meidän valintamme tällä kertaa, ja katsotaan mihin se johtaa. Jos tämä ei johda mihinkään, niin sitten täytyy miettiä asioita taas uudestaan, Malinen jatkoi.

Malinen ei kommentoi sitä, onko Pron uudenlainen suhtautuminen johtanut jo neuvotteluyhteyden avautumiseen Pron ja UPM:n johdon välillä.

– Tähän en voi kommentoida. Jos asiat käynnistyvät ja niistä tiedotetaan, niin se on UPM:n ja meidän yhdessä päätettävä asia, Malinen sanoi.