Lista: Näissä pai­kois­sa on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le

Asuntokauppa: Myy­tä­vien asun­to­jen määrä putosi Ro­va­nie­mel­lä – vanhaa oma­ko­ti­ta­loa ei laiteta myyn­tiin, jos tar­jol­la ei ole uu­dem­paa asun­toa, johon vaihtaa

Al­ku­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: So­dan­ky­län ker­taus­har­joi­tuk­ses­ta on il­men­nyt ko­ro­na­tar­tun­to­ja, Tornion Kau­pun­ki­lin­jal­la on voinut al­tis­tua ko­ro­na­vi­ruk­sel­le maa­nan­tai­na ja tiis­tai­na

Keskiviikko 29.9.

15.14 Lisätartuntoja ainakin kertausharjoituksesta

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu yhteensä kuusi uutta koronatapausta. Tapauksista yksi on todettu Kittilässä ja viisi Rovaniemellä.

Kittilän tartuntatapauksen ja kahden Rovaniemellä todetun tapauksen alkuperä on viime viikolla järjestetyssä kertausharjoituksessa Sodankylässä.

Rovaniemellä on todettu lisäksi kaksi tapausta joiden alkuperää vielä selvitellään ja yksi tapaus, joka on todettu karanteenissa olevalla henkilöllä.

Yhteensä Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu tällä viikolla 11 tartuntatapausta. Koko epidemian aikana tapauksia on todettu 1 500.

13.18 THL: Kaksi koronarokoteannosta on saanut liki 70 prosenttia yli 12-vuotiaista

Suomessa kaksi koronarokoteannosta on saanut 69,7 prosenttia 12 vuotta täyttäneestä väestöstä, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Toisen rokotteen saaneiden määrä on noussut eilisestä yli 28 000:lla ihmisellä.

Kaksi rokoteannosta on tähän mennessä saanut noin 3,4 miljoonaa ihmistä.

Ensimmäisen annoksen osalta rokotuskattavuus on 83,8 prosenttia, eli ensimmäisen annoksen on Suomessa saanut lähes 4,1 miljoonaa ihmistä.

Lapin sairaanhoitopiirin koko väestöstä 1. rokotteen saaneita on 74,2 prosenttia ja kaksi rokotetta saaneita prosenttia %.

13.18  Koronatestien määrä romahti Länsi-Pohjassa

Koronatestausmäärät ovat Länsi-Pohjan alueella viime viikkoina romahtaneet. Viime viikolla alueella tehtiin noin 900 koronatestiä, kun aiemmin niitä tehtiin viikoittain noin 4 500.

Tornion rajatestauspiste luopuu yöaikaisesta testauksesta ensi viikon alusta lähtien.

Keskiviikkoaamuun mennessä alueella oli todettu 13 koronatartuntaa. Se on saman verran kuin viime viikolla yhteensä, joten se antaisi alueellisen pandemiatyöryhmän mukaan viitteitä, että tartuntamäärät ovat taas noususuunnassa.

Alueen koko väestöstä yhden rokotteen on saanut 73 prosenttia ja kaksi annosta 60 prosenttia. Jos tarkastellaan vain rokotettavaa väestöä eli yli 12-vuotiaita, prosenttiluvut ovat korkeammat.

Kolmansien rokotusten antamista suunnitellaan tietyille riskiryhmille ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöille, jotka saivat keväällä rokotukset kolmen viikon välillä.

Rokotusten aloittaminen ei hidasta ensimmäisen tai toisen rokotuksen antoa.

9.36 Tornion Kaupunkilinjalla mahdollinen joukkoaltistuminen

Tornion Kaupunkilinjalla, Kivirannan reitillä on voinut altistua koronavirukselle maanantaina 27. syyskuuta ja tiistaina 28. syyskuuta.

Reiteillä matkustaneita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin. Kehotus koskee erityisesti henkilöitä, joita ei ole rokotettu koronarokotteella.

Tiistai 28.9.

15.23: Hepolan koulussa joukkoaltistuminen

Kemin Hepolan koulussa on todettu joukkoaltistuminen. Karanteeniin tullaan määräämään noin 20 henkilöä.

Lue lisää: Kemin Hepolan kou­lus­sa jouk­ko­al­tis­tu­mi­nen tiis­tai­na – noin 20 hen­ki­löä ka­ran­tee­niin

Maanantai 27.9.

20.05: Rovaniemen tartunnoilla yhteys yökerhoon

Lapin sairaanhoitopiirissä on todettu perjantain jälkeen yhdeksän uutta koronatapausta. Tapauksista yksi todettiin Kittilässä ja kyseisen tartunnan lähde on sairaanhoitopiirin ulkopuolella.

Loput kahdeksan tapausta todettiin Rovaniemellä. Rovaniemen tartunnoista neljä on todettu karanteenissa olevilla henkilöillä, kolme liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ainoastaan yhden tartuntatapauksen alkuperää ei tunneta.

Viikonloppuna ja jo aiemmin todettujen tapauksien jäljitystyössä on tullut ilmi, että useita tartunnan saaneita on ollut Rovaniemellä Paha Kurki Rockhouse -ravintolassa lauantain ja sunnuntain 18.–19. syyskuuta välisenä yönä. Tuona aikana ravintolassa vierailleita kehotetaan tarkkailemaan oireitaan ja hakeutumaan testiin, mikäli infektio-oireita ilmenee.

Viikolla 38 Lapin sairaanhoitopiirissä todettiin yhteensä 50 uutta koronatapausta. Tapauksista suurin osa, 41, todettiin Rovaniemellä.

ma, 12.26: Länsi-Pohjassa maanantaina yksi uusi koronatartunta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä todettiin viikonloppuna seitsemän uutta koronatapausta. Lisäksi maanantaina todettiin yksi uusi tartunta.

Viime viikolla (viikko 38) koronatapauksia oli Länsi-Pohjassa yhteensä 13. Pandemian aikana alueella on todettu 938 tapausta.