kolumni: Kuka sinä olet sil­loin, kun kukaan ei ole kat­so­mas­sa?

pääkirjoitus: Esi­mer­kil­lä on voimaa

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ala­ta­lon tapaus Ke­mi­jär­ven val­tuus­tol­le

Kemijärven kaupunginhallitus käsitteli maanantaina Perussuomalaisten valtuutettu Paula Alatalon vaalikelpoisuuden menetystä. Hallitus esittää ensi viikolla kokoontuvalle valtuustolle, että lausunto on saatu tiedoksi ja asia on loppuun käsitelty.

Kuntaliitosta pyydetyn lausunnon mukaan irtisanomisella ja viran lakkauttamisella loppuvuodesta 2020 ei ole ollut merkitystä vaan palvelussuhde on jatkunut katkeamattomana. Vaalitulos on vahvistettu 2021, eikä päätöksestä ole valitettu, joten asiaan ei voida valtuuston toimikauden aikana puuttua.

Pohjois-Suomen hallinto-oikeus kumosi elokuussa kaupunginjohtaja Atte Rantasen ja kaupunginhallituksen päätökset Alatalon irtisanomisesta laittomana, joten hallitus kiirehti syyskuussa perustamaan uudelleen jo lopetetun henkilöstöpäällikön viran.

Pelkosenniemen hyvinvointijohtajana työskentelevä Alatalo kertoo palanneensa henkilöstöpäällikön virkaan Kemijärvellä, mutta olevansa loppuvuoden virkavapaalla.

Irtisanoutuminen hyvinvointijohtajan virasta astuu voimaan vuoden lopussa, joten alkuvuodesta hän siirtyy Kemijärven henkilöstöpäälliköksi.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.