Päivien lyheneminen: Mi­nuut­ti mi­nuu­til­ta kohti kaa­mok­sen sineä –  katso ani­maa­tios­ta miten päivä lyhenee nyt Lapissa

Kolumni: Ennen ko­din­hoi­ta­jat rien­si­vät hätiin, kun perhe joutui pulaan – nyt apua saa vain jos osaa vaatia

Palkinnot: Lapin Kansa on vuoden Mes­tis-me­dia

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus

Älä jätä ää­nes­tä­mät­tä

Eduskuntavaalit ovat osoitus siitä, että kansalaisilla on oikeuksia. Yhteiskuntamme perustuu toimivaan demokratiaan. Osallistuminen on joukkoon kuulumista ja parantaa jokaisen hyvinvointia. Älä siis jätä äänestämättä.

Vaalikeskusteluita kuunnellessa olemme huomanneet, että panelistien tunteet ovat kuumenneet. Näyttää siltä, että asiatkin ovat henkilöityneet. Tämä luo joidenkin mielestä lisää viihdearvoa, mutta uskon suuren yleisön olevan sitä mieltä, että asiallinen keskustelu, toisten huomioiminen ja kunnioittava kohtelu ovat mieleemme enemmän.

Puolueiden “nokkahenkilöiden” kiivas esiintyminen tarttuu helposti kannattajiin, leviää ihmisten puheisiin ja vastakkainasettelu sen kuin lisääntyy. Vaalikentillä on tapahtunut myös ylilyöntejä, joista olemme kuulleet uutisissakin. Vihamielisyys ei saa kuulua politiikkaan.

Lapissa on listat pullollaan hyviä ehdokkaita, jotka ovat laittaneet itsensä ja resurssinsa likoon kisassa. Olen yksi heistä. Urheilumiehenä arvostan reilua peliä sekä ehdokkaiden ja puolueiden välistä yhteistyötä. Suomea rakennetaan vain tiimityöllä.

(kesk.)