Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

"Aivan kylmät väreet tulee" – pre­si­den­tin­vaa­lien toinen kierros on so­dan­ky­lä­läi­sil­le hankala paikka, kun omat suo­si­kit ovat pois pelistä

Yli kolme tuhatta sodankyläläistä äänesti vaalien ensimmäisellä kierroksella ehdokasta, joka putosi kisasta. Lapin Kansa jalkautui kirkonkylälle kysymään, mihin paikallisten äänet nyt menevät.

– Väyrynen voittaa!

Sodankylän Nesteellä aamupäiväkahveja hörppivä miesporukka remahtaa nauramaan. Lappilaisten Väyrys-rakkaudesta on tullut eräänlainen vitsi, vaikka oikeastaan heiton takana on vakava paikka.

Väyrynen ei ollut näissä presidentinvaaleissa ehdolla, eivätkä toisella kierroksella ole ehdolla myöskään sodankyläläisten suosikit Olli Rehn ja Jussi Halla-aho. He saivat vaalien ensimmäisellä kierroksella kahdestaan puolet sodankyläläisten äänistä.

– Tässä joutuu nyt valitsemaan kahden pahan väliltä, miehet tuumaavat.

– Saattaapa jäädä äänestämättä kokonaan.

Miehet eivät halua esiintyä jutussa nimillään, sillä politiikkaan puuttumisesta saattaisi kuulemma seurata hankaluuksia esimerkiksi yrittäjänä toimiville.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi