tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

pääkirjoitus: Kir­kol­la on edessä vai­kei­ta va­lin­to­ja seinien ja pal­ve­lu­jen välillä

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Aituri Lotta Harala kärsi kolmen kuu­kau­den toi­min­ta­kiel­lon, Ii­sä­ra­vin­tees­ta eli­mis­töön pieni määrä pi­ris­tet­tä

Aitajuoksija Lotta Harala on saanut Antidopingasioiden kurinpitolautakunnalta kolmen kuukauden urheilun toimintakiellon. Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan Haralan elokuussa Espoon gp-kilpailussa antamasta dopingnäytteestä löytyi viitteitä 5-metyyliheksaani-2-amiinista (1,4-dimetyylipentyyliamiini), joka on kilpailussa kielletty piriste. Ainetta on joissakin ravintolisissä.

Haralan mukaan aine oli peräisin kreatiinivalmisteesta, jota hän käytti ennen Espoon kilpailua. Positiivisen näytteen tuonutta ainetta ei mainittu kreatiinivalmisteen ainesosasisällössä. Kielletyn aineen pitoisuus näytteessä oli erittäin pieni (noin 100 ng/ml), joka Antidopingasioiden kurinpitolautakunnan mukaan osoittaa, ettei aineella todennäköisesti ollut merkitystä kilpailusuorituksessa.

Kurinpitolautakunta piti Haralan rikkomusta tahattomana. Lautakunnan mukaan Harala on kertomuksellaan ja luotettavina pidettävin kirjallisin todistein osoittanut, että kyseinen kielletty aine on joutunut hänen elimistöönsä sellaisesta ravintolisänä käytettävästä lisäravinnevalmisteesta, jonka tuoteselosteesta ei voi päätellä, että valmiste sisältäisi kyseistä kiellettyä ainetta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita