Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Pian kylmenee: Lapissa voi olla pa­rin­kym­me­nen­kin asteen yö­pak­ka­sia

Äi­ti­ka­mut-pod­cast: Hyvä ja toimiva lä­heis­yh­teis­työ – yh­tei­sen nuotion äärellä

Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto pitävät Lapin Kansan verkossa julkaistavaa Äitikamut-podcastia.
Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto pitävät Lapin Kansan verkossa julkaistavaa Äitikamut-podcastia.

Läheisyhteistyön merkitys on valtava sen jälkeen, kun erityisnuori on muuttanut lapsuudenkodistaan asumisyksikköön. Äitikamut-podcastin uudessa jaksossa Tuija Laine ja Pia Ylisuvanto puhuvat juuri tästä. Heillä molemmilla on kokemusta läheisyhteistyöstä.

– Olen tosi tyytyväinen, että informaatio asumisyksikön ja läheisten välillä kulkee. Erityisnuoren ollessa tehostetun palveluasumisen nuori, on tärkeää ottaa vanhemmat mukaan asumisyksikön toimintaan, Laine sanoo.

Hyvä kommunikointi puolin ja toisin vaikuttaa äitikamujen mukaan hyvin paljon luottamuksen rakentumiseen, vahvistumiseen ja sen ylläpitämiseen.

– Hyvään läheisyhteistyöhön kuuluu myös sopimus ja pelisäännöt palautteen annosta, tavasta ja vastaanottamisesta. Esimerkiksi, kuinka vanhempana voin turvallisin mielin ja riskittömästi antaa asumisyksikön työntekijälle vinkin lastani koskevasta hoitotoimenpiteestä siten, että tulen äitinä työntekijän silmissä kuulluksi ja ymmärretyksi oikein, en arvostelijana enkä kriitikkona, Ylisuvanto tiivistää.

Kuuntele jakso
18. Äitikamut-podcast: . Hyvä ja toimiva läheisyhteistyö – yhteisen nuotion äärellä
Kuunteluohje: Sovelluksella kuunneltaessa podcastin toisto voi katketa, jos käyttämäsi mobiililaitteen näyttö pimenee. Tällöin suosittelemme kuuntelemaan podcastia verkkosivujemme kautta.

Podcastit tehdään yhteistyössä Kehitysvammaisten tukiliiton ja Studio Se-Len kanssa.

Kaikki Äitikamut-podcastin jaksot sekä Lapin Kansan muut podcastit löydät täältä.