Ulkomaat: Boris Johnson eroaa kon­ser­va­tii­vi­puo­lueen joh­dos­ta, jatkaa pää­mi­nis­te­ri­nä syksyyn

Kulttuuri: Ro­va­nie­mi vah­vas­ti esillä Antti Tuiskun sta­dion­kei­koil­la syk­syl­lä

Kolumni: En muista, että olisin koskaan tun­te­nut tar­vet­ta suu­ko­tel­la tun­te­mat­to­man ihmisen kättä kadulla – en ku­vit­te­le, että miehet ovat ole­mas­sa vain minua varten

Äi­tien­päi­vä alkaa au­rin­koi­se­na suu­res­sa osassa maata, mutta il­ta­päi­väl­lä saapuva sade tuo Lappiin lunta ja räntää

Ensi viikosta on tulossa tavanomaista koleampi.

Helsinki

Huomiselle äitienpäivälle on luvassa aurinkoista ja lämmintä kevätsäätä suureen osaan maata, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Päivällä lämpötila nousee etelässä jopa yli 15 asteen, kertoo päivystävä meteorologi Hannu Valta.

Lapissa kevät on myöhässä, ja sunnuntaina viilenevä sää hidastaa sen etenemistä entisestään.
Lapissa kevät on myöhässä, ja sunnuntaina viilenevä sää hidastaa sen etenemistä entisestään.
Kuva: Jussi Leinonen

Keski-Suomessa ollaan 10 asteen tienoilla. Pohjoisessa lämpötila jää alle 10 asteen, sadealueilla lähemmäs nollaa astetta.

Etelä- ja Itä-Suomessa aurinkoinen sää jatkuu iltaan asti. Pilvisyys lisääntyy lännestä alkaen aamupäivällä. Luoteesta saapuu iltapäivän aikana sadealue, mikä tulee Pohjanmaalla vetenä ja Lapissa lumena sekä räntänä.

Illan aikana sateet levittäytyvät itää kohti, ja yön aikana sateita on myös Etelä- ja Itä-Suomessa. Lumisateet voivat yllättää myös etelässä.

Sunnuntaina koko maassa tuuli puhaltaa navakkana ja puuskaisena.

Kevään tulo pysähtyy ensi viikolla

Maanantaina sää kylmenee huomattavasti, ja koko maassa jäädään helposti alle 10 lämpöasteeseen. Viikko näyttää kaikin puolin kolealta.

– Huominen on viimeinen lämmin päivä vähään aikaan, Hannu Valta kertoo.

Öisin lämpötila voi laskea koko Suomessa nollan asteen tienoille ja jopa pakkasen puolelle. Vesi- ja lumikuuroja voi tulla Etelä-Suomea myöten viikon aikana.

Ensi viikolla sää onkin tavanomaista kylmempää ajankohtaan nähden, Valta kertoo. Poikkeama normaaliin on useiden asteiden verran.

– Kevään tulo pysähtyy ensi viikolla vähäksi aikaa, Valta kertoo.